U20-VM: Nielsen: Schweiz skal skabe et mirakel

Foto: Jan Korsgaard

Der var stor jubel i den danske VM-lejr ovenpå 2-1 sejren i åbningskampen mod Schweiz, der sender de danske drenge snublende tæt på en plads i kvartfinalen, ikke mindst hos målscorer Søren Nielsen.

– Det er tæt på, at vi er videre til kvartfinalen. Schweiz skal tage point fra Canada og USA, så de skal ud og skabe et mirakel, vurderer den danske målscorer, Søren Nielsen, der udlignede til 1-1 i tredje periode.

– Det er altid dejligt ekstremt dejligt at score, og så i den kamp, hvor det betyder så meget, siger Søren Nielsen.

Troen forsvandt ikke
Selvom schweizerne kom i front, blev danskerne ved med at køre på – en opskrift der viste sig rigtig god.

– Jeg synes, at vi spillede meget lige op med dem. Selvom vi fik annulleret et mål i powerplay, gav scoringen os en tro på, at vi godt kunne score på dem.

– Vi havde gjort vores hjemmearbejde, så vi vidste, at Schweiz var gode i powerplay, så vi skulle ikke give nogle overtalssituationer væk.

– Når man spiller international ishockey, så dømmer dommerne mere end i ligaen, så vi vidste, at vi skulle minimere chancerne for udvisninger ved at tage de ekstra skøjt, så vi ikke skulle bruge staven, fortæller Søren Nielsen.

Ned på jorden igen
Mandag venter Canada i danskernes anden kamp, så der er ikke tid til at hvile på laurbærrene i lang tid.

– Vi skal lige ned på jorden igen, men i aften er vi glade, så bygger vi den op i morgen. Vi ved, at vi kommer til at spille meget forsvar mod Canada, forudsiger Søren Nielsen.