U20-VM: Kan Danmark gøre det igen?

Det er i hvert fald stensikkert, at kaptajn Christian Wejse er tilbage i Danmarks holdopstilling, når det i aften klokken 18 dansk tid gælder skæbnekamp nummer to mod Hviderusland. Danmark fører 1-0 i bedst af tre-serien og står altså med muligheden for at sende modstanderne retur til Division IA.

Det danske ophold blandt verdens bedste vil i fald af sejr blive forlænget til fem sæsoner på stribe, og det vil i sig selv være en strålende præstation.

Danmark bliver muligvis også forstærket med både Jacob Schmidt-Svejstrup og Nikolaj Krag-Christensen, der har været ude med henholdsvis sygdom og mistanker om en hjernerystelse, så måske der er tredobbelt dansk forstærkning i vente.

Vi får at se, når holdopstillingerne bliver offentliggjort en god times tid før kampen går i gang.

Efter en god dansk første periode og en komfortabel føring på 2-0, overtog Hviderusland langsomt kampen og set over 60 minutter havde det ikke været skandaløst, hvis de stærke hviderussere havde vundet den vitale match.

Omvendt viste danskerne en blændende moral, og med lidt mere sikkerhed i spillet – Hviderusland fik foræret en del af mulighederne af dårlige danske beslutninger – kan Olaf Ellers tropper gøre det igen.

Det vil være usandsynlig skarpt efter et svært puljespil, hvor moralen ikke lige blev boostet mod tre stærke modstandere og et slovakisk hold, der var “over gennemsnittet”-stærkt.

– Når de skød, var vi alt for bløde i vores indsats. Vi skal være “hårdere på pucken” og skøjte mere baglæns, sagde Joachim Blichfeld efter den første kamp mod Hviderusland.

Målmand Kasper Krog:

– Nu skal vi bare blive lidt stærkere i vores special teams og vi skal arbejde hårdt. Vi skal forberede os til den næste kamp og komme flyvende ud dertil, sagde han.

Kampstart klokken 18 i Harborcenter i Buffalo.