U20-VM: Kamphundene vandt ydermandaterne

Foto: Jan Korsgaard

Det var fysikken, der vægtede højest, da U20-landstræner Olaf Eller og resten af trænerteamet skulle udtage de sidste folk til truppen og dermed fravælge Odenses Frederik Høeg (forward) og Esbjergs Jeppe Vinther (back). De blev siet fra til fordel for Niklas Andersen og Ludvig Adamsen.

– Det er jo ikke fordi spillere som Jeppe Vinther og Frederik Høeg ikke tackler eller kan tackle, men en spiller som Ludvig Adamsen er noget af en kamphund rent fysisk i forhold til en mere teknisk spillende Jeppe Vinther på backpladsen.

– Det samme gjaldt i kampen om den 13. forwardplads. Vi havde valget mellem Frederik Høeg som den teknisk spillende forward, der kunne dække flere pladser og Niklas Andersen som en fysisk spillende angriber. Her valgte vi også den fysiske løsning.

– Vi vurderede længe, hvad der var bedst for holdet, for kampen om pladserne var tæt. Vi endte med at vægte det fysiske spil og overskud højest i kampen om ydermandaterne. Det kan blive vigtigt i en lang turnering, forklarer Olaf Eller.