U20-VM: Forventet nederlag til Danmark

Det kom vel næppe som en overraskelse, at Canada slog Danmark i nattens kamp ved U20-VM.

Favoritterne vandt 8-0, førte 3-0 efter første periode, hvor kampen allerede var afgjort, og kørte sejren stille og roligt hjem mod et dansk hold, der nu kan koncentrere sig om en ægte midnatsgyser mod Slovakiet.

Lige præcis, når fyrværkeriet brager løs og vi ønsker hinanden godt nytår herhjemme, møder Danmark nemlig slovakkerne, der i går tabte 2-5 til Finland. Kampen spilles lige præcis klokken 00.00 dansk tid.

Danmark SKAL vinde i ordinær spilletid, og det bliver en svær opgave mod Slovakiet, der formåede at slå USA og i går pressede Finland temmelig hårdt.

Spændende om de danske gutter kan levere en af de præstationer, som har kendetegnet holdet de seneste sæsoner, når der virkelig har været noget på spil.

Canada scorede tre gange i en første periode, hvor Danmark havde fire skud på mål. IIHF.com fortæller, at to af dem faktisk var friløbere til Joachim Blichfeld, som den canadiske målmand Carter Hart reddede.

Ærgerligt, at Blichfeld ikke kunne tanke selvtillid inden kampen mod Slovakiet. De to sidste perioder var udramatiske, og Emil Gransøe i det danske bur endte med i alt at tage sig af 36 af 44 mulige skud.

Jeppe Urup og Rasmus Heine blev holdt ude med lidt sygdom, og det sendte Valdemar Ahlberg ned som back. Malte Setkov og Oliver Larsen fik begge over 20 minutter i defensiven og kan forvente centrale roller og nok endnu mere spilletid mod Slovakiet i nat.