U20-VM: “En af de skøreste kampe, jeg har spillet”

Joachim Blichfeld, manden der netop har fået kontrakt med San Jose Sharks, leverede to scoringer, der bragte Danmark på 3-4 og 4-4 i den vilde kamp mod Hviderusland i går. Frederikshavneren var nærmest i ekstase efter kampen, forståeligt nok.

Andreas Grundtvig nappede nemlig 5-4-scoringen blot 15 sekunder før tid, og gav dermed Danmark en 1-0-føring i bedst af tre serien. En vending, der kan vise sig usandsynlig værdifuld.

– Det er en af de skøreste kampe, jeg har spillet. Vi startede godt og kom foran 2-0. Sådan en føring skal vi holde, men formåede det ikke. Alligevel fandt vi en vej tilbage. Det er en fantastisk følelse lige nu, sagde han til IIHF.com efter de 60 minutters mental rutsjetur i Harborcenter i Buffalo.

– Alle har et stort hjerte på holdet. Vi elsker ishockeyen og hinanden og slås virkelig for hinanden, lød det fra Blichfeld, der dog også efterlyste mere hårdhed til de kommende kampe.

– Når de skød, var vi alt for bløde i vores indsats. Vi skal være “hårdere på pucken” og skøjte mere baglæns, sagde Joachim Blichfeld.

Målmand Kasper Krog om sin holdkammerat med de vigtige mål.

– Han spillede fremragende. Han “dangler” rundt derude. Sommetider gør han bare, hvad han har lyst til. Jeg er glad for at se ham levere sådan nogle vigtige ting for os, lød det fra Krog.

For mig er det aldrig sjovt at lade fire mål gå ind, men så længe vi scorer fem, er jeg ligeglad. Det handler om holdet, og vi vandt i dag. Jeg er glad. Nu skal vi bare blive lidt stærkere i vores special teams og vi skal arbejde hårdt. Vi skal forberede os til den næste kamp og komme flyvende ud dertil, sagde han.

Danmark møder Hviderusland torsdag klokken 18 dansk tid i kamp to. Danskerne fører 1-0 i serien, og eventuelt tredje kamp spilles fredag aften klokken 18 dansk tid.

Her højdepunkterne fra gårsdagens vilde kamp: