U20-VM: Det gælder om at holde sig fra udvisninger

Foto: Jan Korsgaard

Nu er der ikke længe til det går løs for de unge danske løver i Finland. U20-landsholdet skal klokken 13 – husk det er live på TV2 Sport – spille kvartfinale ved VM mod et stærkt russisk hold, der er gået ubesejret gennem gruppespillet og som besejrede Danmark 5-0 i en træningskamp juleaftensdag op mod VM.

I boksene står de to gamle kolleger fra Rødovre, russiske Valery Bragin og så danske Olaf Eller, naturligvis, og de kan se tilbage på en duel i fjor, som Bragins mandskab først vandt efter straffeslag. Selvfølgelig har vi helt nye holdopstillinger og spillere til rådighed i denne nye sæson, men mon ikke Bragin har henvist sine spillere til sidste års begivenheder.

– Det gik lidt for let i træningskampen, så for mig gælder det om at sætte spillerne hundrede procent op, så de er mentalt klar til opgaven, siger Bragin til det store russiske med rsport.ru før matchen, som alle forventer, at Rusland vinder uden problemer.

For Danmarks vedkommende gælder det først og fremmest om at holde sig fra udvisningsboksen. I testkampen mod russerne blev de danske udvisninger straffet stenhårdt og to hurtige mål til 2-0 og 3-0 i powerplay afgjorde reelt kampen, hvor danskerne klarede sig glimrende i fem mod fem-spillet.

Naturligvis er stor defensiv disciplin og en satsning på at holde russerne “på ydersiden” i den danske zone også af stor vigtighed. Det samme gælder målmandsspillet, hvor det trods to fine kampe af Mathias Seldrup formentlig er forhåndsvalget Thomas Lillie, der får chancen mod russerne. Lillie har i den svenske U20-række bevist, at han er et supertalent, der kan hive en brandkamp frem.

Og så skal de danske angribere altså være fuldstændig og aldeles skarpe, når chancerne byder sig fremad. Er det en eftermiddag, hvor målscorertyper som Mathias From eller Nikolaj Krag-Christensen træder frem på den store scene?

Jimmy Bøjgaard og Lasse Degn kommenterer kampen. Læs om den her på FACEOFF-online.dk umiddelbart derefter.