U20-VM: Danmarks overmænd i finalen

Danmarks overmænd i kvartfinalen, Rusland, har spillet sig i finalen ved U20-VM. Russerne vandt her til aften 2-1 over USA, som gennem hele turneringen har været en slags favorit blandt de fleste mediefolk efter en flot turnering ført an af superstjerne Auston Matthews.

Men han kunne altså ikke klare russerne, der på to hurtige mål af Pavel Kraskovski og Yegor Korshkov i slutningen af anden periode gik fra 0-1 til 2-1. Stærk moral af Valery Bragins tropper, der nøjagtig som mod Danmark viste stor moral. Dermed har russerne mulighed for at vinde guld for første gang siden 2011.

Tidligere i dag spillede Finland sig videre til slutkampen i en kogende Hartwall Arena, hvor de svenske spillere – og kommentarer – efter kampen talte om, at “juniorkronorna” blev bortdømt. Det blev en højdramatisk kamp, hvor Sverige kom foran i første periode ved Rasmus Asplund, der blev perfekt sat op af Dmytro Timashov.

Finnerne vendte og gjorde nøjagtig som russerne ved at levere to hurtige scoringer i anden periode. Den afgørende scoring var vældig omdiskuteret, for svenskerne var bestemt ikke tilfredse med den udvisning, der førte til målet. Mikko Rantanen leverede en fremragende assist til Antti Kalapudas, som blev dagens helt i hele Finland.

Klar til finale mellem Finland og Rusland, der spilles i morgen klokken 19:30 dansk tid. Det bliver et brag.