U20-VM: Danmark stadig uden scoringer – 0-4 mod Schweiz

Foto: Jan Korsgaard

Det danske U20-landshold har måltørke ved VM i Canada.

Igen i aften måtte de rød-hvide igen forlade en kamp uden mål, og har nu 0-22 i målscore efter kampene mod Canada, Rusland og Schweiz. 

Det blev 0-4 mod Schweiz, men streger vi den danske 0-14-kamp mod Canada, så har de rød-hvide i den grad haft bud efter nettet både mod Rusland og lørdag aften mod alpelandets sønner.

Nøjagtig som mod Rusland var danskerne stærkt kørende fra start, og igen var det med Jonas Røndbjerg i førersædet.

Desværre havde han ikke held med et par kæmpe chancer i kampens indledning, og heller ikke, da han i kampens niende minut fik en friløber i undertal, kunne han konvertere det til scoring.

I den anden ende slog Schweiz’ hyperfarlige powerplay til. Philipp Kurashev scorede til 1-0 kort efter Røndbjergs forsøg, og på det tidspunkt var det faktisk ufortjent, for Luca Hollenstein i Schweiz-buret var i momentet “man of the match”.

Tæt første periode, men Schweiz var kynisk spillende og scorede lige før pausen til 2-0. Anden periode var jævnbyrdig, men Schweiz scorede ved Simon Le Coultre. Danmark ramte tværstangen. Ærgerligt. 

Det blev 4-0 i tredje periode, da talentfulde Philipp Kurashev gled udenom Mads Søgaard og lagde pucken sikkert ind. Schweizerne havde kontrol over resten af kampen, og det blev altså ikke i denne omgang, at Danmark igen skulle drille schweizerne.

Danmark skal nu håbe på, at Tjekkiet ikke får point i de kommende kampe, således, at vi kan få en knockout-dyst mellem Danmark og Tjekkiet om den fjerde plads i kvartfinalen.

I første omgang gælder det vel trods alt bare om at få skiven i æsken – pucken i nettet, om man vil – for de rød-hvide. Det vil give en vis selvtillid.