U20-VM: Danmark skal i nedrykningskampe

For første gang siden oprykningen til gruppen af verdens bedste nationer for fire sæsoner, skal det danske U20-landshold ud i den nervepirrende nedrykningsserie, der kommer til at afgøre, om Danmark til næste sæson skal spille videre i det fine selskab eller om danskerne skal ned i Division IA.

Det blev en realitet, da Danmark i nat dansk tid fik en lussing af Slovakiet, der ciffermæssigt nok var stor, men spillemæssigt slet ikke var så slem.

Danmark havde masser af muligheder for at score flere mål end Joachim Blichfelds ene kasse, men ramlede i nat dansk ind i en fremragende slovakisk keeper.

Roman Durny stod bare godt og havde tjek over de danske muligheder, der opstod i løbet af de 60 minutter. Vigtigt for slovakkerne, der så Danmark bringe sig foran efter små fem minutter i powerplay.

Perfekt start for Danmark, der dog røg ind i en udligning i slutningen af perioden. De to slovakiske mål i anden periode var stenhårde at tage imod for de rød-hvide, der selv havde chancerne for at få reduceret eller udlignet.

Roman Durny stod i vejen.

Danmark havde også et par gode muligheder i begyndelsen af tredje periode, men to hurtige slovakiske scoringer gjorde det til 5-1 og derefter var der ikke mere krudt i danskerne.

Nu venter altså bedst af tre mod Hviderusland. Højdramatik uden tvivl.