U20-VM: Danmark chanceløse mod den canadiske overmagt

Foto: Jan Korsgaard

Canada-Danmark 6-1 (1-1,4-0,1-0) Danmarks unge drenge skulle se om de kunne ride videre på bølgen, som de startede ved at besejre Schweiz med 2-1 i gårsdagens gyser af en kamp. Eneste problem var bare, at det var noget af en mundfuld, der ventede – nemlig Canada.

Favoritterne vandt 6-1, og den canadiske overlegenhed var stor. En skudstatistik på hele 58-11 i Canada siger også alt om, hvor trykket danskerne var gennem hele kampen.

Kampen startede hedt for danskernes vedkommende, da canadierne allerede havde pucken over stregen efter 15 sekunders spil. Efter lidt forvirring blev målet dog underkendt, da pucken lige manglede et mulehår for at være helt over stregen.

Det underkendte mål fik ikke de unge drenge fra Canada til at hvile på laurbærrene – tværtimod. De første fem minutter af perioden foregik udelukkende i Danmarks zone, hvor det kun var to chancer til Esbjerg Energy-spilleren Jeppe Holmberg der brød canadiernes flydende spil.

Minutterne efter begyndte presset at stilne af, og da Alexander True dumpede pucken ned i den canadiske zone efter 11 minutter, var Mathias From først på den, hvorefter han kørte en omgang rundt om målet og fandt selv samme True inde foran med frit mål foran sig – 1-0.

Uheldigt mål satte for alvor Canada igang
Canadierne fik desværre svaret hurtigt igen minuttet efter, og de unge danske løver kunne gå tilfredse til pause ved stillingen 1-1, trods en skudstatistik der lød på 19-3 i canadisk favør.

Anden periode starte som den første sluttede, da canadierne gik lige mod struben på danskerne. Det var til gengæld et uheldigt mål der satte dem i gang, da et skud ude fra blå både nåede at ramme Søren Nielsens stav og Ludvig Adamsens skøjter før den gik i mål.

Favoritterne fra Canada viste verdensklasseishockey igennem hele perioden, hvor de fik de unge danskere til at ligne træningskegler flere gange. Til forskel fra første periode udnyttede de chancerne i anden, og kunne gå til pause med en føring på 5-1.

I tredje periode virkede canadierne virkede tilfredse med resultatet, og trykket på gaspedalen blev derfor lettet en smule.

En forholdsvis stille periode endte 1-0 til canadierne, som derfor endte med at vinde 6-1. Brayden Point, Mitch Marner og Dylan Strome blev alle noteret for to point, det samme gjorde Alexander Trues holdkammerat fra Seattle Thunderbirds, Matt Barzal, der blev kåret til Canadas bedste mand.

Bedste danske spiller blev Herning-drengen, Mathias Seldrup, som med 52 redninger – flere af dem store – må siges at have været en fuldgyldig vikar for Thomas Lillie.

Næste kamp for Danmark er på onsdag, hvor det er vores svenske naboer der skal testes. Kampstart kl. 15.

Canada U20 61 Danmark U20
28.12.2015 19:00
Slut

Danmark U20

1. periode
11
12:49
 

 True A.

From M. + Krogsgaard A.
13:52
 

Beauvillier A. 

Barzal M. + Chartier R.
2. periode
01:14
 

Quenneville J. 

Marner M. + Fleury H.
40
05:03
 

Barzal M. (Powerplay)

Chabot T. + Hicketts J.
05:54
 

Crouse L. 

Konecny T. + Dermott T.
11:30
 

Marner M. 

Strome D. + Point B.
3. periode
09:32
 

Strome D. (Powerplay)

Point B.
10