U20-VM: Danmark byder på Esbjerg som Division IA-vært i december

Foto: Jan Korsgaard

Det har rumlet i kulissen, men nu er det sikkert og vist:

Danmark byder på Division IA-VM i den kommende sæson, og det bliver i givet fald med Esbjerg som værtsby. Det bekræfter landsholdets General Manager Kim Pedersen, der ligeledes er administrationschef i Danmarks Ishockey Union. 

– Vi kunne godt tænke os at spille det VM på hjemmebane. Men der er tre-fire lande, der har sendt en ansøgning afsted, så konkurrencen er stor, siger general manager i DIU Kim Pedersen ifølge Ritzau på BT.dk. 

Det er stærke nationer – også ressourcestærke nationer – der spiller med i Division IA – og derfor skal Danmark op mod bud fra blandt andre Klagenfurt i Østrig og Minsk i Hviderusland, der er to stærke og politisk stærke nationer i international ishockey.

Kim Pedersen giver i artiklen Danmark 20-30 procents chance for at få Division IA-VM og fortæller ligeledes, at Esbjerg vælges som eventuel værtsby grundet den nye Granly Hockey Arena og stærk motivation i forhold til at holde turneringen. 

Det danske U20-landshold rykkede i fjor ned ved VM i Canada og vil med en eventuel hjemmebane naturligvis have optimale muligheder for at komme op igen.