U20-ligaen: Rødovre og Herning topper

Det begynder også at snerpe til i de danske ungdomsturneringer frem mod slutspillet og de traditionelt uhyre spændende DM-afgørelser i det tidlige forår.

Hos U20’erne spiller fire hold med i den østlige division, hvor der blot mangler tre kampe. Rødovre har forlængst sikret sig titlen som sjællandsk mester og fører suverænt med 48 point for 17 kampe. Herlev og Rungsted følger langt bagefter og skal afgøre andenpladsen mellem sig, mens Hvidovre med 10 point ligger sidst.

Naturligt nok ligger tre Rødovre-spillere i front på topscorerlisten: Lucas Andersen, Andreas Grundtvig og Niclas Malling topper pointligaen.

Vestdivisionen føres an af Herning, der har spillet 14 kampe og har 41 point. Aalborg har 26 point, men har spillet færdig for sæsonen.

Odense har en smal chance for at hente Aalborg på andenpladsen, men det kræver, at fynboerne vinder to gange over Herning i deres resterende opgør.

Top 3 i pointligaen: Jonas René Hansen, Patrick Stald Jensen og Morten Lindgaard Knudsen, alle Odense.

I bunden af vestdivisionen ser det uhørt spændende ud: Frederikshavn (12 point) og Silkeborg (9 point) har endnu to indbyrdes kampe tilbage, og de kommer altså til afgøre – formentlig – hvem der går videre til næste fase i turneringen.

Hvordan spilles der videre? I fjor spillede otte hold videre i to puljer, der gjaldt DM-kvalifikationen. Fire hold i hver. De to bedste hold fra de to mellempuljer gik videre til selve DM-turneringen, der spilles over en weekend med fire hold. Skulle vi gætte på, at det er sådan også i denne sæson?

I givet fald er det spændende, hvorvidt Frederikshavn/Silkeborg eller Hvidovre – sidst i øst får den sidste billet til DM-kvalen.

Stillingen i øst (18 kampe):
Rødovre 17/48
Herlev 16/21
Rungsted 17/20
Hvidovre 16/10

Stillingen i vest (16 kampe): 
Herning 14/41
Aalborg 16/26
Odense 16/20
Frederikshavn 14/12
Silkeborg 14/9