U20-landsholdet trak seertal på slutspilsniveau

Foto: Jan Korsgaard
U20-landsholdets nylige og flotte indsats ved VM i Finland vakte stor genklang. Ikke blot i ishockeykredse, men i sportsverdenen i øvrigt. TV2 SPORT sendte kampene, der endte med at generere rigtig flotte seertal og shares. Kigger man på gennemsnittet af seertallene, lignede det faktisk de tal, ishockeyen normalt genererer i slutspillet.
 
Det var naturligvis kvartfinalen mod Rusland, der toppede. Trods kampstart klokken 13 så 28.000 danskere i gennemsnit med på kampen, og 40.000 danskere sad klinet til skærmen i den spændende tredje periode. Da seertallet toppede, var kampen helt oppe 70.000 seere – naturligvis i den spændende slutfase.
 
Den såkaldte share – andelen af seere, der på det pågældende tidspunkt så tv – lå i Ruslandskampen på 3,9 i anden periode og 4,7 i tredje periode. Flotte tal, der er helt på niveau med tallene, som ishockeyen genererer i slutspillet og over grundspilsniveau.
 
I premieren mod Schweiz kiggede 18.000 seere i gennemsnit med, mens den forskudte kamp mod Canada trak 8.000 seere på TV2 SPORT. 14.000 alene så med på den sene første – og altså forskudte – første periode mod canadierne.
 
Derfra begyndte tallene at stige. Til kampen mod Sverige havde TV2 SPORT 25.000 seere i snit, mens en god del danskere tilbragte nytårsaftensdag med at se U20-landsholdet kæmpe mod USA. 29.000 seere i snit så den kamp, hvor seertallene i første og anden periode rundede 41.000. Sharen lå i USA-kampen på mellem 3,5 og 4,1.
 
– Det er gode tal for en U20-slutrunde, og ret flot, at et dansk ungdomslandshold kan generere så flotte seertal. Et bevis på, at rettighederne ligger det rigtige sted, når de er placeret på en sportskanal, der er baseret på dansk sport og danske præstationer, siger kommentator Jimmy Bøjgaard, der førte seerne gennem de fem rød-hvide kampe i Helsinki.