U20-landsholdet tabte 0-4 og rykker ned i Division IA

Foto: Jan Korsgaard

Efter fem sæsoner blandt verdens 10 bedste nationer sluttede eventyret for de ishockeytalenter og træner Olaf Eller i aften dansk tid i den mægtige Rogers Arena i Vancouver.

Danmark tabte også den anden nedrykningskamp mod Kasakhstan, og hvor der var spænding til det sidste i den første kamp i serien, som kazakkerne vandt med 4-3, så lugtede det ikke engang af drama i slutfasen i aften.

Her førte Kasakhstan med 2-0 og supplerede ganske uproblematisk op med to scoringer i tomt bur, da William Rørth blev taget ud i en sidste og desperat satsning.

Sådanne satsninger har tidligere i den danske ”storhedstid” givet pote, fordi Danmark har haft spillere, der kunne afgøre sagerne på egen hånd i ”crunch time”. De spillere var der ikke i denne omgang, og set over de to kampe var det fortjent, at Kasakhstan fik lov at blive oppe.

Danskernes banemænd fik også den perfekte start på kampen.

Allerede efter 35 sekunder scorede Sayan Daniyar til 1-0, og inden der var gået fem minutter nettede Kasakhstan igen. Denne gang fik Davyd Matuski lov til at passere Mads Søgaard, og så var det slut for VM for den lange mand fra Aalborg.

Han blev erstattet af Rødovres William Rørth, og danskerne var nu i jægerposition i resten af kampen. Egentlig ikke nogen katastrofe for de rød-hvide med så lang tid tilbage.

Men det var desværre så som så med den danske kreativitet, og de få chancer, der kom, tog den udmærkede Kasakhstan-keeper Demid Yermeyev sig af. Selv ikke i tredje periode var der meget dansk vildskab over sagerne, og Kasakhstan forsvarede sig i modsætning til gårsdagens kamp ganske sikkert og stabilt.

Og dermed kom vi frem til slutminutterne, hvor William Rørth blev taget ud. Danmark måtte tage imod to mål i tomt bur og så var det farvel og tak for denne gang efter et meget fint VM-eventyr, der desværre ikke fik den helt rigtige danske afslutning i begyndelsen af 2019.

Og man må vel også erkende, at danskerne set over hele turneringen bare ikke var gode nok til at blive oppe.