U20-landsholdet skal ud i skæbnekamp i aften

Så er vi nået dertil, hvor det er nu eller aldrig for det danske U20-landsholdet.

Kasakhstan fører 1-0 i bedst af tre-serien, hvor det gælder om at undgå nedrykning og i skrivende stund er der ikke længe til, at de unge danskere går på banen til deres livs kamp.

Kampen spilles allerede klokken 9 lokal tid og dermed altså klokken 18 dansk tid, og Danmark skal altså revanchere det ærgerlige 3-4-nederlag fra forleden.

Det gælder om at få skudt hul på Demid Yeremeyev, der stod en fin kamp for modstanderne i den første match, men han kan altså også passeres, hvis Danmark leverer skarphed foran mål.

Det kan selvfølgelig være lidt “kliché-ish”, men skarpheden er gennemgående temaet for danskerne, der lige manglede en lille smule i alle elementer af spillet for at vinde kampen. Marginalerne var også på kazakkernes side.

En af de assisterende trænere i den danske stab, Bjørn Østergaard, siger til Herning Folkeblad, at han aldrig har oplevet så få marginaler over en turnering, som danskerne har haft i Canada. Men samtidig taler han om, at indsatsen skal skærpes til det maksimale.

-Vi har ikke flere chancer og skal finde en »ryggen-mod-muren-mentalitet« og løfte i flok.

-Vi skal lukke fuldstændigt af bagude. Uanset hvordan man vender og drejer det, er det svært at vinde en ishockeykamp, hvis man lukker fire mål ind, siger Østergaard til Herning Folkeblad.

Positivt er det, at Kasakhstan-mandskabet på alle måder er til at tale med. Mændene fra øst var især usikre i forsvars- og opspillet, og det er noget, danskerne kan udnytte i aften.

Det danske U20-VM-eventyr kan være afsluttet allerede i aften efter seks sæsoner blandt eliten. Men holder de rød-hvide hovederne kolde samtidig med, at de tør spille fremad, er der bestemt mulighed for en reprise i morgen og 1-1 i serien efter i aften.