U20-landsholdet skal ordentligt ind i turneringen

Foto: Jan Korsgaard

Der står en vis respekt om det danske U20-landshold i den store ishockeyverden.

Femtpladsen i fjor og kontinuerlige kvartfinaler betyder lige nu, at Danmark bliver taget alvorligt ved World Juniors, men ikke mere end at de danske drenge igen-igen bliver regnet som underhunde og et af de hold, der ender i nedrykningskampe.

Sådan er i hvert fald indtrykket, når man læser de nordamerikanske previews til turneringen, hvor man nok er imponeret over Danmarks teamspirit og træner Olaf Ellers evne til at skabe commitment, men ikke over det danske spillermateriale.

Naturligt nok fremhæves førstekædens aktører, Joachim Blichfeld, Nikolaj Krag-Christensen og Jonas Røndbjerg, der alle er draftet og dermed også de mest kendte spillere hos de nordamerikanske reportere.

Specielt sidstnævnte har spillet en stor sæson i SHL foreløbig, og må forventes at blive DEN bærende spiller hos danskerne i denne udgave af turneringen.

Men en tæt defensiv bliver som sædvanlig vigtig foran Kasper Krog, der må forventes at tage tjansen som førstemand i buret. Vi forventer en stærk Oliver Larsen (Leksand) som manden, der går forrest i nærkampene og også i offensiven vil være den vigtigste og mest spillende back hos Danmark.

Selvfølgelig også spænding om kometen fra Malmö, Malte Setkov, der er strøget ind med kometfart i Pantern, Redhawks og såmænd også har fået forrygende bedømmelser af Detroit Red Wings. som har draftet ham.

I nat dansk tid vil det være en sensation af hidtil usete dimensioner, hvis Danmark får point mod USA. Amerikanerne kommer med et hold fuld af store kanoner og slog Sverige med 3-1 og Hviderusland med hele 14-0 i opvarmningskampene.

Derefter gælder det Canada og Finland, og det vil også være overraskende, hvis Danmark i de kampe får point nok til at undgå en knockout mod Slovakiet i sidste spillerunde.

Slovakkerne har spillet med i den nationale liga gennem hele sæsonen og er krydret med ret dygtige “nordamerikanere”. Det bliver en svær modstander for Danmark, når det gælder. Men lad os tage den kamp, når det kommer så vidt.

I nat gælder det om at komme ordentligt ind i turneringen…