U20-landsholdet pressede Rusland til det yderste

Selv om de danske U20-landsholdsspillere tabte 2-4 mod Rusland i nat i Rochester, kan man godt tale om en slags revanche. For efter det voldsomme 1-13-nederlag mod Sverige for et par dage siden var det et helt andet og solidt dansk mandskab, der trådte op i nat mod russerne.

Faktisk scorede Rusland først det sidste mål i tomt bur og blev dermed presset til det yderste af et dansk hold, der endda stillede uden førstekæden med Røndbjerg, Blichfeld og Krag-Christensen.

– Vi slog tilbage fra 0-2 og udlignede til 2-2 midt i 3. Yderst acceptabelt, eftersom vores førstekæde ikke spillede Vi viste, at vi er på ret vej frem mod VM og har nu fem dages forberedelse frem mod åbningskampen mod USA, der spilles anden juledag, lyder det fra landstræner Olaf Eller i Rochester.

Stærk disciplin og rigtigt god fart hos danskerne i en målløs og solid dansk første periode, hvor rigtig god dansk forechecking ikke gav russerne plads til meget. Omvendt gav det aggressive danske spil flere gode muligheder.

Anden periode var ligeledes tæt, men Rusland formåede at passere Kasper Krog to gange, inden tredje periode bød på to danske scoringer og dermed udligning.

David Madsen og Jacob Schmidt-Svejstrup satte de danske scoringer, inden Rusland fik sat 3-2’eren ind og altså lukkede kampen med et mål i tomt bur.

Derefter vandt Rusland en “aftalt overtid”, mens Danmark til gengæld vandt aftalte straffeslag på mål af Jacob Schmidt-Svejstrup og Magnus Molge.

Ishockeylandsholdets Facebook-side med følgende afrunding:

Joachim Blichfeld, Jonas Røndbjerg og Nikolaj Krag-Christensen var ikke omklædt, da kampen samtidigt også var en generalprøve og en sidste test inden truppen skæres ned til 20 spillere og 3 målmænd.

En af spillerne bliver uden tvivl skadede Lasse Carlsen, som lige nu afventer en kontrolskanning af sin milt inden han kan rejse hjem.

I morgen er der fortjent hviledag i lejren med lidt shopping, lidt svømning i hotellets pool og en sjov gruppeaktivitet inden two-a-days (to træninger om dagen) frem mod juleaften.