U20-landsholdet på endnu en hård opgave

Foto: Jan Korsgaard

Det danske U20-landshold spiller i aften klokken 18 sin anden kamp ved VM i USA.

Olaf Ellers tropper skal forsøge at tage revanche efter nederlaget på 0-9 mod værterne i den første kamp, men opgaven i dag bliver mindst lige så svær, eftersom Finland på papiret har et uhyre stærkt hold med i Buffalo. Finnerne tabte 2-4 mod Canada i den første kamp, men pressede canadierne hårdt og blev i realiteten snydt – det har video fra kampen vist – da Canada scorede sit første mål.

Målet var nemlig flyttet, og det kom som en stor overraskelse for finnerne, at scoringen ikke blev annulleret.

Alt det er historie nu, og der er næppe tvivl om, at Finland er opsat på at tage revanche for sidste års sensationelle nederlag til netop de rød-hvide.

Alt var kaos hos finnerne i fjor, men nu kommer holdet blandt andet med en defensiv med fem højtdraftede aktører.

For de unge danskere gælder det dermed om at have organisation og disciplin i orden – og sætte chancerne, når de byder sig.

Danmark havde 17 skud på mål mod USA, og det er egentlig ganske glimrende mod en topnation, for vi har før set danskerne blive skudt langt dybere ned ved et U20-VM og tabe langt mindre end 0-9 – måske endda være tæt på sejr.

Så en tæt defensiv, en stor målmandspræstation og maksimal udnyttelse af chancerne er de tre klassiske parametre, der skal til, hvis Danmark overhovedet skal i nærheden af en overraskelse senere i dag.