U20-landsholdet landet i Huddinge – med Daniel Nielsen

U20-landsholdet er i gang! En af sæsonens mest ventede ishockeybegivenheder er lige om hjørnet i form af “World Juniors”, som spilles i Helsinki, hvor finalen allerede er udsolgt i den godt 13.000 tilskuere store arena.

For det danske holds vedkommende indledes turneringen 27. december mod Schweiz, der dagen forinden er trådt ind i turneringen med en kamp mod Sverige.

Dermed har træner Olaf Eller god mulighed for at iagttage den første – og formentlig vigtigste modstander – op til den danske premiere.

En enkelt ændring i truppen er det blevet til, eftersom Markus Jensen døjer med en mindre skade. Jensen erstattes derfor foreløbig af Daniel Nielsen, der supplerer træningstrupppen i Sverige. Nielsen får dermed en ekstra mulighed for at spille sig ind i truppen, mens Jensen altså stadig kan nå at støde til, hvis han bliver sin skade kvit.

– Bliver Markus Jensen sin skade kvit, støder han til truppen. Daniel Nielsen har gjort det godt for Herning og på U18-landsholdet. Han har god speed, mangler måske lidt i størrelse, men hvordan han klarer sig på U20-niveau, ser vi mod Sverige. Tæller man Nikolaj Ehlers med, har vi lige nu 17 angribere i truppen, siger landstræner Olaf Eller.

Danmark møder Sverige i morgen aften 19:30 i Huddinge.

– To fornuftige træninger onsdag, eftersom en stor del af holdet havde spillet kampe i går aftes og været tidligt oppe i dag. Vi har en dejlig homogen flok – og god stemning på hotel, i omklædningsrum og på isen, siger team leader Claus Fonnesbech Christensen fra Sverige.