U20-landsholdet i nervepirrende dyst klokken 20

Foto: Jan Korsgaard

Det danske U20-landsholdet skal for første gang i fire sæsoner ud i den afgørende serie om at undgå nedrykning. Klokken 20 dansk tid spiller de rød-hvide mod Hviderusland, og det er den første kamp i en bedst af tre-serie mellem de nationer, der begge står uden point efter puljespillet.

Hviderusserne har dog været tættere på point i den modsatte pulje af Danmark, der også på papiret og ud fra opstillingerne hos de forskellige nationer har været en anelse blødere end de rød-hvides.

Hviderusland var tæt på at matche Tjekkiet og tabte 5-6, men tabte omvendt også 0-14 til USA i en træningskamp lige før turneringen gik i gang.

Tidligere på sæsonen slog hviderusserne Danmark med 4-1 i en testkamp og fremstår som en stærk enhed, som danskerne kun kan matche over tre kampe, hvis der spilles med absolut disciplin og koncentration.

Dengang spillede både hviderussere og danskere uden spillerne fra Nordamerika, og det betød altså blandt andre, at Blichfeld og Schmidt-Svejstrup var ude for Danmark dengang. Men også at hviderussernes kaptajn, den Philadelphia-draftede Maxim Sushko, sad ude.

Han er topscorer med fire point (1+3) for Hviderusland, mens Yegor Sharangovich, der er fast KHL-spiller hos Dinamo Minsk, har scoret tre gange.

Danmark må desværre undvære Christian Wejse, der har karantæne for en hovedtackling i slutningen af kampen mod Slovakiet, og Nikolaj Krag-Christensen er også tvivlsom. Jacob Schmidt-Svejstrup er ligeledes ude med sygdom, lyder det fra den danske lejr.

Her var Danmark foran og godt med i de to første perioder, men udnyttelsen af chancer var ikke i orden.

Ikke mindst den facet af spillet skal sidde i aften i Buffalo.