U20-landsholdet: 4-1 til Finland efter 62 skud på Krog

Foto: Jan Korsgaard

Efter sidste sæsons kaotiske U20-VM, hvor et kriseramt finsk hold endte i nedrykningskampe efter et nederlag mod Danmark – blandt andet – så er det et helt andet og determineret finsk hold, der stiller op i Buffalo i denne sæson.

Det fik Olaf Ellers danske tropper at føle i aften, hvor Finland dominerede kampen totalt og vandt 4-1. Finnerne brugte hele 62 skud på fire mål, og det siger meget om, at Kasper Krog i buret virkelig var på overarbejde.

Finnerne var foran 2-0 efter første periode, og pudsigt nok kunne Kasper Krog måske godt have snuppet et af de to mål som minimum. Selv om SønderjyskE-målmanden havde en stor aften med adskillige redninger, så vil han i hvert fald nok ærgre sig over det første finske mål, der røg lige gennem benene på Krog.

Skulle Danmark have håb om noget i Buffalo, så var det med at udnytte samtlige muligheder. Og de rød-hvide fik en kortvarig drøm om en overraskelse, da Nikolaj Krag-Christensen i begyndelsen af anden periode reducerede med et stærkt håndledsskud.

Rungsted-spillerens skud sad hårdt og uhyre præcist. Herligt “snipe”, der bevarede 2-1-stillingen frem til slutningen af anden periode, hvor finnerne satte tingene på plads med to scoringer.

Kampens andet danske højdepunkt var Christian Wejses fænomenale dobbelt-blokering af et par finske skud i tredje periode. Det må give mere end ømme ben til Wejse i aften, og den danske kaptajn er vel tvivlsom til næste kamp mod Canada, selv om han har et par dages pause.

20:58 minutter på isen til Rødovres Rasmus Heine, der blev kåret til bedste dansker. Jeppe Urup (AIK Stockholm) fik mest istid på en dag, hvor Danmark altså reelt var chanceløse mod de stærke finner, der er en af mange udfordrere til denne sæsons VM-titel.