U20: DM-kval – Hvidovre og Herning gik videre

Aalborg og Rødovre er allerede klar til U20-DM som vindere af de respektive grundspil i øst og vest og dermed også som regionale mestre. 

Fire hold i alt spiller DM, og nummer to og tre i øst og vest dystede i weekenden om de to sidste pladser i finaleserie – og det endte med at være Hvidovre og Herning, der tog de to sidste pladser. 

Hvidovre, der havde hjemmebane i kvalifikationen, gjorde rent bord med tre sejre, mens Herning på sidstedagen vandt den afgørende kamp med 3-0 over Esbjerg og dermed også sikrede sig adgang til Aalborg, der arrangerer finalestævnet i slutningen af denne måned.

Hvidovre slog Esbjerg 2-0 på førstedagen, hvor Herning fik has på Herlev med 3-1. Andendagen bød på 6-3 til Esbjerg over Herlev og 4-2 til Hvidovre over Herning.

Dermed var Hvidovre allerede klar og cementerede pladsen med en 4-2-sejr over Herlev på sidstedagen, inden Herning altså slog Esbjerg 3-0 i en ren knockoutkamp. Marcus Nissen scorede to gange. 

Simon Schleicher fra Herning blev topscorer med syv point, forfulgt af de to Hvidovre-spillere Christian Thunbo og Janus Andersen.