U18-VM: Koncentrationen svigtede efter strømsvigt

Det danske U18-landshold tabte i nat 2-10 mod den canadiske overmagt. Forventet nederlag, men alligevel ærgrelse i den danske lejr efter en flot første periode, hvor det lykkedes at hente 2-2 efter stærk ishockey i egen zone, to lynmål og en stærkt agerende Emil Gransøe.

Derefter fulgte altså halvanden times pause på grund af strømsvigt, og det fik de unge danskere til at falde i koncentrationsniveau, lyder det fra den danske lejr og assisterende træner Bjørn Østergaard.

– Vi kom skidt ud til kampen, og var nede 0-2 efter halvanden minut. Vi kæmpede os tilbage med to flotte mål, og kæmpede med næb og kløer for at komme til pause med uafgjort. Det formåede vi. Rent ud sagt spillede vi en fantastisk 1. periode, hvilket resultatet klart viste, siger han fra Grand Forks.

– Så var vi udsat for den besynderlige situation, hvor strømmen i hallen gik i pausen, hvilket betød at vi fik et spilstop på mere end halvanden time. Det gav nok desværre for meget tid til at tænke over tingene, og ydmygheden forsvandt og spillerne troede, at vi skulle ud og spille hockey med dem.

– Vi mistede fuldstændig respekten for spillet, og holdt ikke aftaler. Vi var slet ikke klar mentalt og fysisk, og Canada scorede uden besvær tre mål de første fem minutter af perioden. Canada kørte et stormløb på os resten af kampen, og viste, at de har otte potentielle første runde valg til årets NHL-draft. Det gik rigtig stærkt, lyder det fra Bjørn Østergaard.

– Lærepengene er uden tvivl spillet foran vores eget mål hvor 6-7 af dem var retur pucke de slår ind i tomt mål. Vi var alt for flinke. Nu har vi hvile dag i morgen, hvor vi naturligvis kommer til at træne på spil foran vores mål, og så kigger vi fremad mod Finland på søndag, lyder det fra den danske lejr.