U18-VM for kvinder: Polsk pres på Danmark

Polen har hjemmebane i Katowice ved U18-kvindernes Division IB-VM, og polakkerne får en ikke helt ubetydelig opbakning fra publikum, der med trommer og tilråb lægger et vist pres på modstandere og dommere.

I dag spiller Danmark mod polakkerne klokken 16:30 i en regulær nøglekamp. Begge hold har vundet de første to kampe i turneringen – i øvrigt ligesom – så i dag bliver det formentlig afgjort, om Danmark skal spille med helt til slut om oprykning.

– Det bliver en øvelse i at holde hovedet koldt. Men vi er ved godt mod, spillede godt mod Kina i den sidste kamp (Danmark vandt 10-0) og er optimister, siger landstræner Bjørn Peters i telefonen fra Katowice.

Han har Martine Terrida på mål og ellers ingen ændringer i opstillingen.

Danskerne skal kigge efter den polske topscorer Katerina Kaleja, der har sat fire af værternes foreløbig 13 mål. Til gengæld har Danmark i Amanda Refsgaard, Lilli Pearl Friis-Hansen og Sofie Damgaard nummer et, to og tre på pointlisten ved VM.

Danmark vandt den tilsvarende kamp 2-0 i Katowice i fjor, og samme resultat vil være et fremragende udgangspunkt før de sidste to kampe mod Australien og Frankrig.

Kampstart 16:30 og live lige her: