U18: Rundt om kampen mellem Danmark og Slovakiet

(4 nationers turnering i Vojens, Danmark mod Tyskland, den 5. november 2015) Foto: Jan Korsgaard

Ærgerligt dansk nederlag på åbningsdagen, for Slovakiet var formentlig det hold, som Danmark kunne forvente at have størst chance mod i den indledende gruppe. Så nu skal vi altså hænge vores overraskelseshat på en sejr over Tjekkiet måske?

Danmark scorede altså tre mål på blot 56 sekunder i første periode og fik dermed et fremragende udgangspunkt til resten af kampen. Jacob Schmidt-Svejstrup, Magnus Molge og Nikolaj Krag-Christensen var de danske lynmålscorere. Der var spillet blot 4:21, da Danmark var foran 3-1.

Der var danske tilskuere i Ralph Engelstad Arena i Grand Forks, der til daglig er hjemmebane for de amerikanske universitetsmestre, University of North Dakota. Se her et billede via Jan Jensen, assisterende U16-landstræner, som også er på lægterne i USA:

GrandForks_tilskuere

Det var en hård første periode for begge startende målmænd i kampen mellem Danmark og Slovakiet. Kasper Krog lod fire mål gå ind og reddede seks skud i første periode og sluttede dermed sin første VM-kamp med 20 minutter, en redningsprocent på 60 og en goals against average (GAA) på 12.00.

Langt værre gik det rent statistisk for den slovakiske målmand David Hrenak. Han måtte gribe bag sig på Danmarks første tre skud, sluttede sin kamp i tiden 4:21 og med en redningsprocent på 0 og en GAA på 41.38! Bedre gik det altså for de to backup-keepere, der sluttede som to af kampens bedste spillere. Emil Gransøe (Gentofte) blev endda kåret til Danmarks bedste mand i kampen. Redningsprocent 95.65.

Daniel Nielsen (Herning) var den eneste dansker med +1 på plus/minus-statistikken. Tre danskere, Andreas Grundtvig, David Madsen og Jakob Jessen endte som de eneste med -2.

Joachim Blichfeldt skød tre gange på mål for Danmark. Mest af alt hos de rød-hvide. Jacob Schmidt-Svejstrup, Lucas Andersen og Christian Wejse – som også er holdets kaptajn – skød alle to gange.

Danmark får en svær omgang at arbejde med i nat, hvor Canada træder ind i turneringen. Canadierne er Danmarks første modstander i en kamp, der spilles klokken 02 dansk tid i nat. Læs om kampen her på FACEOFF til morgenkaffen lørdag.

Nikolaj Krag-Christensen til IIHF.com om kampen i nat mod Canada:

“Of course, Canada is one of the best teams in the world. We just need to go out and skate and try to get some pucks to the net.”

Åbningsdagen bød ellers på en kæmpesejr på 8-2 til hjemmeholdet fra USA mod decimerede russiske mandskab. Schweiz vandt 5-4 efter overtid over Letland, mens Finland måtte helt ud i straffeslag, før det lykkedes at vinde over Tjekkiet.