U18-landsholdet med perfekte forhold

U18-landsholdet er for øjeblikket i gang med at forberede sig til VM i Grand Forks, der begynder 14. april. Danskerne har to træningskampe mod Letland og USA i de kommende dage, men forberedte sig i nat med en intern træningskamp i Blaine, Minnesota, hvor holdet for øjeblikket befinder sig.

– Det var rigtig godt at se spillerne i den interne kamp. Der er stor forskel fra træning til kamp, så der får man de rigtige svar. Det var højintenst, og over hele linjen blev der i store perioder vist det, som vi forventer. Når man sidder og evaluerer og det er småjusteringer, vi sidder og taler om, så må man give cadeau til drengene for at købe konceptet, siger Bjørn Østergaard, assisterende landstræner, fra USA.

– Så super positivt, at vi allerede inden første testkamp, har nogle fokuspunkter at arbejde med på træningen i morgen og få tunet endnu mere ind. Nu skal vi for alvor teste vores styrke mod verdens bedste U18 hold på søndag, USA, siger han.

Danmark spiller ligeledes testkamp mod Letland inden VM, og forholdene i Blaine er helt perfekte, siger Østergaard til Ishockey.dk.

– Schwan Super Rinks’ som komplekset hedder, lever virkelig op til navnet med hele otte ishaller. Dertil et kæmpe hockeyspecifikt træningscenter. Så de sportslige forhold kan ikke blive mere optimale.

– Vi er indlogeret på ægte collegemanér, hvor der kun er senge på værelserne, og så deler vi toilet- og badefaciliteter med hinanden. På den måde er det primitivt, men også perfekt, at der er noget Rocky Balboa over det, lyder det med et smil fra Østergaard.

– Vores træningslejr er rigtig hård. Det er nu vi skal sætte penge i banken til senere, så de første fire dage træner vi tre gange om dagen, fordelt på to ispas på 75 minutter og så et enkelt styrkepas. Foruden det har vi playbookmøder, og spillersamtaler for at få alt pejlet ind med det samme. Så det er nogle lange dage, men vi har det sjovt samtidig med at vi arbejder hårdt, lyder det.

Efter den sidste testkamp mod Letland skilles tre spillere fra truppen, som lige nu ser således ud:

GK Kasper Krog L Vojens
GK Emil Gransøe L Gentofte
GK Jakob Muller L Herlev

D Victor Hansen L Rødovre
D Mikkel Persson L Rødovre
D Oliver Larsen R Odense
D Oliver Gatz L Aalborg
D Rasmus Heine L Rødovre
D Jacob Jessen L Herning
D Daniel Baastrup L Linköping
D Rasmus Mohr L Vojens

FW Lucas Andersen L Rødovre
FW Andreas Grundtvig L Rødovre
FW David Madsen R Hill Academy
FW Jonas Røndbjerg L Rungsted
FW Nikolaj Krag-Christensen L Rødovre
FW Christian Wejse R Esbjerg
FW Casper Mortensen L Vojens
FW Joachim Blichfeld R Malmø
FW Daniel Nielsen L Herning
FW Jacob Svejstrup R Boston jr.
FW Jonas Sander R Herlev
FW Magnus Molge R Malmø
FW Christoffer Gath L Herlev
FW Valdemar Ahlberg L Linköping
FW Simon Wiuff L Herning

Head Coach: Martin Struzinski
Ass. Coach: Jesper Damgaard
Ass. Coach: Bjørn Østergaard
Ass. Coach, GK: Robin Danielsson
Team Manager: Aksel Lønvig Jensen
Team Manager: Flemming Green
Physio: Stine Laursen
Physio: Martin Andersen
Equipment: Christian Persson
Equipment: Nikolaj Larsen