U18-landsholdet: Første skæbnekamp i vente

Det danske U18-landshold kom ud af VM-puljespillet uden point, men dog med skindet på næsen i de fleste kampe. I dag klokken 18 dansk tid gælder det første kamp i nedrykningsserien mod Letland, der spilles bedst af tre. Danmark slog Letland 5-4 i en testkamp op til turneringen, så selv om letterne snuppede to point med Schweiz og Sverige (et i hver kamp) i de indledende runder, så ligner det to eller tre meget jævnbyrdige matcher.

– Vi har udviklet os som hold gennem turneringen, og vores niveau har været konstant opadgående. Det er nu, vi skal vise, vi er bedst, lyder det fra Bjørn Østergaard, Danmarks assisterende landstræner.

Her ved udgangen af gruppespillet, kan de rød-hvide med landstræner Martin Struzinski i spidsen mest ærgre sig over, at det ikke lykkedes at holde ved i den første gruppekamp mod Slovakiet, hvor Danmark førte 3-1 kort inde i kampen – og var med i matchen langt hen ad vejen.

Tre point i den kamp kunne – i fald de andre resultater havde flasket sig – have givet Danmark gode muligheder for at overleve puljen og komme ind i nedrykningsspillet. I den sidste gruppekamp tabte de rød-hvide 2-9 mod Tjekkiet, men det var først efter en halv time, danskerne knækkede.

– Vi spillede lige op med tjekkerne i 30 minutter, og i anden periode var det os, der var spilstyrende og udlignede til ved Daniel Nielsen halvvejs inde i perioden. Tjekkerne viste klasse ved at straffe to af vores personlige fejl kort efter og scorede to gange på 40 sekunder. Det var en kæmpe dukkert op til pausen.

– I tredje periode bliver vi for overmodige, og igen – som i kampen mod Canada – manglede der respekt for spillet og modstanderen. Vi lavede et hav af fejl, og Tjekkiet var bare iskolde og scorede seks mål i et totalt kollaps fra vores side, forklarer Bjørn Østergaard.

Men nu gælder det altså Letland, og det er det bedste og mest disciplinerede spil fra den kamp, som de unge danskere skal tage med til kampen i aften. Den danske offensiv har lynet i flere sekvenser i gruppespillet med Joachim Blichfeldt som skarpskytte. I aften skal de rød-hvide formentlig nok få flere chancer for scoring end tidligere i turneringen – men omvendt også holde sig for gode at forære letterne noget. Den slags bliver hurtigt straffet.