U18-Kvinderne tabte hurtigt momentum

Det unge danske U18-landshold for kvinder tabte i går den afgørende kamp om at undgå nedrykning mod Ungarn, der lige var en tand klogere og mere rutinerede end de danske gæster.

I flot kulisse med mange tilskuere og trommer, spillede danskerne under forhold, man sjældent oplever til pige- og kvindeishockey i Danmark.

Danskerne fik den dårligst mulige start på kampen med en ungarsk scoring efter halvandet minut,  som de danske spillere lidt usikre. Ungarerne fik momentum foræret. De unge løvinder kæmpede sig ind i kampen igen, men der blev i første periode spillet for passivt i forsvaret, det gav en del chancer til ungarerne, og efter 16 minutter blev det 2-0.

En tidlig scoring af Ungarn i powerplay i anden periode gjorde det for alvor svært for det danske hold, men periodepausen havde alligevel vækket løven i pigerne, og der blev arbejdet stenhårdt og man stod bedre i forsvaret.

Danmark fik i perioder overtag og momentum, men de danske spillere gik med på ungarernes provokationer og slog tilbage.

Med de ungarske tilskuere til at lægge pres fra lægterne, røg danskerne i straffeboksen. 14 minutter i undertal gjorde det meget svært, da det skadesplagede danske hold skulle bruge de erfarne offensive kræfter til at kæmpe udvisningerne igennem.

Det gav spilletid på over 25 minutter for flere af angriberne, der dermed også fik brugt de kræfter, de ellers skulle bruge på at score mål. Amalie Andersen og Amanda Refsgaard kørte dobbeltskift hele kampen.

Som bedste spiller blev Amanda Refsgaard udnævnt. For hele turneringen blev Emma Jensen kåret som turneringens spiller for Danmark.