U18-kvinderne på vej til Division I VM-debut

Det sner let i Ungarn i disse timer, hvor det næste danske ishockeylandshold er på vej for at forsvare de rød-hvide farver i en VM-turnering. Det er U18-landsholdet for kvinder, der for første gang nogensinde spiller med i den næstbedste VM-gruppe, Division I.

Mandskabet, der trænes af Bjørn Peters og Ulf Werner, vandt i fjor kvalifikationsturneringen til Division I uden at blinke. 15 point i fem kampe og en målscore på 29-2 var det samlede facit, men på et niveau højere bliver det naturligvis svært at gentage en så ubetinget succes.

Danskerne ankommer til Miskolc senere i dag, træner i aften og i morgen formiddag, inden det gælder den første af to træningskampe op til turneringen. Japan er modstanderen. Nedrykkeren fra den bedste VM-gruppe, og en nation, der pr. tradition er stærk i kvindeishockey.

– Fokus ligger i forsvarsspillet, som vi i første omgang skal have indstuderet og øvet. Det gælder både på træningen og i kamp. Hvis Japan spiller som deres seniorer, så er de jo hurtige, men ikke så store – de kan godt skubbes væk, siger Bjørn Peters.

Mandskabsmæssigt tager han af sted med to målmænd, seks backs og 12 forwards. Odense-spilleren Laura Hvam, der er noteret som angriber, er også i stand til at spille back.

– Vi har et yngre hold end i fjor, mange VM-debutanter, men også spillere, der virkelig vil arbejde for sagen. Og så har vi dygtige individualister, der kan afgøre kampene frem ad banen. Vi vil gerne stå rigtig tæt i forsvarszonen og så overfalde modstanderen, når vi får fat i pucken. På samme måde som U20-landsholdet netop gjorde det i Finland.

– Det er meget anderledes end den måde, pigerne spiller til dagligt, men allerede sidste år gik det rigtig godt med lære systemet i en fart, og det bygger vi videre på, siger Bjørn Peters.

Det danske hold spiller fredag endnu en træningskamp mod Ungarn, inden det søndag går løs med VM-premieren.

Rundt om holdet er to trænere, to holdledere, og den stærkt rutinerede materialemand Ole Dahlmann. Desuden er Birgitte Nordström med som målmandstræner.

– Det har været vigtigt for os at få en målmandstræner med, og gennemgående er vores setup frem mod VM-turneringen rigtig godt, siger Bjørn Peters.

U18-kvinderne fik tidligere på sæsonen tre træningskampe aflyst, og helt tilbage i august blev det til to klare sejre mod Australien på hjemmebane.

Programmet og truppen ser således ud:
Onsdag d. 6. januar 2016 kl. 16.30 træningskamp mod Japan
Fredag d. 8. januar 2016 kl. 15.30 træningskamp mod Ungarn
Søndag d. 10. januar 2016 kl. 12.30 VM-kamp mod Japan
Mandag d. 11. januar 2016 kl. 16.00 VM-kamp mod Slovakiet
Onsdag d. 13. januar 2016 kl. 16.00 VM-kamp mod Tyskland
Torsdag d. 14. januar 2016 kl. 12.30 VM-kamp mod Norge
Lørdag d. 16. januar 2016 kl. 19.30 VM-kamp mod Ungarn

Målmænd:
Martine Terrida, Herlev
Cassandra Repstock-Romme, Gentofte

Backs:
Amalie Andersen, Herning
Kristine Melberg Hansen, Herlev
Linn Marie Ploug Thomsen, Hvidovre
Emma Pia Lund Jensen, Gentofte
Amanda Normann Refsgaard, Gentofte
Emily Kristoffersen, Herlev

Forwards:
Josephine Olin Sørensen, Hvidovre
Sara Julie Røe Knudsen, Hvidovre
Sofia Borup, Frederikshavn
Maria Holm Peters, Odense
Caroline Søndergaard, AIK
Julie Oksbjerg, Odense
Signe Sass Jensen, Herlev
Lilli Pearl Friis-Hansen, Gentofte
Julie Henriksen, Gentofte
Michelle Almquist, Herlev
Debbie Lystlynd Andersen, Aarhus
Laura Hvam, Odense

Lederstaben:
Træner: Bjørn Peters
Træner: Ulf Werner
Målmandstræner: Birgitte Nordström
Holdleder: Charlotte Andersen
Holdleder: Lisbeth Refsgaard
Materialemand: Ole Dahlmann
Fysioterapeut: Nichala Gordon