U18-kvinderne fik japanske hug efter hård bustur

Japan er nedrykkere fra den bedste VM-division for U18-kvinder, og det danske landshold fik i eftermiddag japanernes styrke at mærke i en træningskamp i Miskolc op til det kommende Division I-VM, der begynder på søndag – også i den ungarske provinsby.

Som ventet kom danskerne til at stå meget i egen zone, og der var masser at arbejde med for den danske målmand Martine Terrida. Japan endte med at vinde 6-1 efter periodecifrene 1-0, 3-0 og 2-1 i japansk favør. Michelle Almquist scorede det enlige danske mål.

En god styrkeprøve for danskerne, der op til dagens kamp havde haft fokus på forsvarsspillet,

– Japanerne var stærke mand mod mand, de var over alle løse pucke og gav os ikke tid i forsvaret til at spille pucken ud af egen zone. Tempoet overraskede helt klart pigerne, også selv om de var advaret ved kampoplægget. Man skal prøve det først og det er jo det positive ved træningskampene, lyder det fra landstrænerduoen Peters/Werner fra Ungarn.

Det danske mål blev scoret i powerplayspil, hvor det lykkedes for de rød-hvide at skabe ganske mange muligheder. Martine Terrida i målet stod en rigtig stor kamp, og viste mange flotte redninger.

Efter kampen blev der afholdt straffeslag. Tre til hvert hold, der endte 1-1. Caroline Søndergaard var den danske målscorer.

U18-landsholdet havde i øvrigt en ganske hård bustur fra Budapest til Miskolc i går.

– Vi er vel ankommet til et overvældende smukt hotel, men turen idag har været lang. Bussen som skulle køre os fra lufthavnen gik i stykker og vi blev cirka timer forsinket. Vi blev derfor kørt direkte til hallen, hvor der var sørget for mad og drikke. Derefter var der Istræning og omklædningsrummene er blevet indrettet, skrev holdleder Charlotte Clausen Andersen i aftes på Kvindelandsholdets Facebook-side.

Fredag spiller danskerne igen træningskamp og får formentlig lidt mere medgørlig modstand i form af værtsnationen Ungarn.