U18-kvinderne: Anfører skadet, Tyskland venter

Efter to afsluttede runder og Slovakiet, der er på vej til en sikker sejr over Norge, er kvindernes Division I-VM for U18-landshold knækket mere eller mindre over i to halvdele. Medmindre Danmark i dag kan besejre Tyskland og trække tyskerne med ned i spillet om at undgå nedrykning.

Endnu engang går Danmark ind som underdogs, og chancerne er ikke blevet bedre af, at anfører Caroline Søndergaard er blevet skadet. Hun er ude med et brækket håndled og misser resten af turneringen.

– Med nu to bærende kræfter ude af turneringen, har pigerne lovet hinanden de alle skal bakke hinanden op, tage større ansvar, og så må vi spille vores chance i hver kamp, siger den ene af de to landstrænere, Bjørn Peters, til ishockey.dk før kampen.

Tyskland et komplet hold med mange årgang 98-spillere med store backer som kan skyde, og en af turneringens allerstørste profiler, angriberen Emily Nix, på holdet. Hun har allerede lavet fem point og alene på forberedelserne til turneringen har Tyskland muligheder, som de unge løvinder kun tør drømme om:

To store firedages camps med op til 40 spillere, to firenationers-turneringer blandt andet mod A-nationer i Moskva, og flere træningskampe mod blandt andet Schweiz og Østrig og de almindelige samlinger, som kører fra april til januar.

– Vores chance ligger i, at tyskerne er mentalt nede efter et dramatisk 1-3 nedelag til Japan i sidste runde, hvor deres oprykningschancer blev reduceret, siger Bjørn Peters.

– Vi skal have pigerne klar fra start og vi må ikke være passive i forsvaret, som vi var mod Slovakiet forleden. Det vil holde tyskerne på få scoringer, og så ved man jo aldrig hvad der kan ske i slutningen af en ishockeykamp.