U17-DM: Vojens slog lokalrivalerne i første kamp

De danske U17-mestre bliver fundet i denne weekend, hvor der er finalestævne i Herning. Vojens, Esbjerg og Rødovre deltager ud over de midtjyske værter i turneringen.

Det stærke U17-hold fra Vojens IK, som har gjort en flot figur i den vestlige turneringshalvdel i grundspillet, fik en perfekt start på finaleturneringen. I åbningskampen lykkedes det nemlig sønderjyderne at slå lokalrivalerne fra Esbjerg med 5-2.

Udvisningerne blev afgørende i opgøret, hvor fire af de syv mål blev scoret i powerplay. Mikkel Jensen åbnede målscoringen efter otte minutters spil, hvor Vojens var en mand i overtal. Godt og vel en håndfuld minutter senere fik Christian Malle øget føringen, før Jonas Torbensen reducerede i slutningen af perioden, da Esbjerg var en mand i overtal.

Mikkel Jensen og Jonas Torbensen var på spil igen i tredje periode, hvor målene for alvor væltede ind efter en målløs midterperiode. Jensen bragte Vojens foran med 3-1, Torbensen reducerede til 3-2, men Mikkel Jensen viste minuttet senere igen skarpheden og gjorde det til 4-2, da han fuldendte sit hattrick.

Ti minutter før tid scorede Casper Berg til slutresultatet 5-2 i en kamp, hvor Esbjergs målmand Frederik Dichow, som skiftede fra Vojens til Esbjerg før sæsonen, altså måtte se sig passeret fem gange af sine tidligere holdkammerater.

83 tilskuere overværede kampen i Kvik Hockey Arena.