U17-DM: Herning bankede Rødovre på egen is

Hernings U17-mandskab kunne ikke have drømt om en bedre indledning på finalestævnet i Kvik Hockey Arena, end den de fik fredag aften.

Her var værterne oppe imod Rødovre SIK, og det opgør vandt Herning IK-talenterne med hele 9-2 efter en overbevisende indsats offensivt, hvor herningenserne viste stor skarphed. De ni mål blev således scoret på bare 25 skud.

Simon Schleicher og Nikita Piazenko fik bragt Herning foran med 2-0 i første periode, og i midterperioden satte midtjyderne for alvor trumf på. Piazenko fik scoret sit andet mål i kampen halvandet minut inde i perioden, og efter en Rødovre-reducering scorede værterne tre gange i rap, før spillerne igen skøjtede til pause.

I tredje periode skulle sejren køres hjem, og det blev den i sikker stil. Gustav Lund Jensen scorede godt nok sit og Rødovres andet mål i kampen og gjorde det til 6-2, men Herning scorede kampens sidste tre mål og vandt dermed med 9-2.

En perfekt start på turneringen for Herning, som lørdag spiller mod Vojens, der fredag besejrede Esbjerg med 5-2. Kampen lørdag eftermiddag kan dermed meget vel komme til at afgøre, hvilken klub der løber med titlen som dansk mester i U17-rækken.