U15-DM: RØDOVRE DANSK MESTER efter 2-0 over Herning i finalen

Vojens Efterskole
Vojens Efterskole

Rødovre SIK sikrede sig i dag endnu et dansk mesterskab i rækken af utallige titler for den traditionsrige klub, der i eftermiddag skulle ud i en direkte finale om guldet mod Herning.

Det overværede 335 tilskuere i Kvik Hockey Arena, der kunne se gæsterne “blanke” hjemmeholdet og vinde den tætte kamp med 2-0 på et mål “i hver sin ende af kampen”.

Efter blot 1:35 minutter fik Victor Boesen Gandløse givet Rødovre den perfekte start på kampen, da han satte 1-0-målet assisteret af Victor Schmidt Nielsen og Tobias Sørensen.

Derefter skulle vi helt frem til det 39. minut, før kampens andet mål blev sat ind. Det var allestedsnærværende Marcus Almquist, turneringens topscorer, der satte 2-0-målet, der også blev det afgørende for turneringen og sæsonen.

Dermed kunne Rødovre-gutterne strække armene i vejret og gå i jubelrus efter en sæson, hvor grundspillet bød på 22 sejr og blot to nederlag i 24 kampe. Derefter vandt Hvidovre lidt overraskende den første SM-finale med 4-3, inden Rødovre fik revanche med 7-1 i returen. Marcus Almquist scorede det afgørende mål i sudden victory.

Fem sejre, 15 point og en målscore på 18-7 i DM-serien mod de to øvrige sjællandske hold og de tre bedste jyske mandskaber kunne ikke gøres bedre.

Herning holdt kampen mod de kommende mestre tæt hele vejen igennem og endte som en lige så fortjent sølvvinder.

Bronzen gik til Gentofte, der kun tabte til Rødovre og Herning og slog de resterende tre hold. I den sidste kamp gik det ud over Vojens, der blev slået 4-2 i dagens tidlige kamp. Frederik Kanlund scorede to gange.

Hvidovre blev nummer fire i turneringen efter et nederlag på 3-4 i straffeslag til Aalborg, der havde Anders Struve Larsen som hattrick-mand.

Marcus Almquist blev turneringens topscorer med 13 point i form af ni mål og fire point.