U15-DM: Herning og Rødovre i direkte finale i dag

Det har været Herning og Rødovre hele vejen ved U15-DM i Kvik Hockey Arena, og de to hold mødes klokken 13 i dag til en direkte finale, der skal afgøre, hvilken af de to talentfabrikker, der skal sikre sig titlen i dag.

Både Herning og Rødovre har maksimumpoint efter fire kampe. Rødovre med en samlet målscore på 16-7 og Herning med 12-2. Topscorerduellen står mellem Marcus Almquist, Rødovre (12 point) og Lukas Bang, Herning (10 point).

Så på alle måder har det altså været to holds dominans – en hurtig gennemgang af lørdagens kampe her:

  • I en højdramatisk klokken 9-kamp mødtes Gentofte og Hvidovre og førstnævnte vandt med 5-4 efter en afslutning på kampen, hvor Daniel Petersen i tiden 43:44 udlignede til 4-4 for Hvidovre. Men i 44:32 lykkedes det alligevel for Conrad Ahlberg at lukke kampen for Gentofte, der dermed sikrede sig tre vigtige point i kampen om bronze.
  • Fem forskellige spillere scorede målene for Herning i lørdagens første kamp, der bød på en sikker 5-1-sejr til hjemmeholdet over Vojens, der dermed udspillede sin rolle i kampen om DM-guldet med det andet nederlag i tre kampe.
  • To powerplay-scoringer, to mål af Marcus Almquist og et enkelt af Jonas Nielsen sikrede derefter Rødovre den tredje sejr på stribe. Aalborg sled og slæbte, men kunne ikke stoppe Rødovre, der vandt 3-0.
  • Derefter scorede Daniel Petersen hattrick for Hvidovre, der nærmest skød Vojens i sænk. Sejrscifrene lød på hele 7-3 i Hvidovre-favør og forstadsklubben så ligeledes tre point fra Benjamin Andersson.
  • Derefter havde Gentofte Rødovre under tungt pres med to scoringer inden for de første 10 minutter. Nikolaj Voldmester og Aske Holm sørgede for 2-0 til de undertippede Stars, men Rødovre fik vendt kampen og vandt 3-2. På tre mål på blot halvandet minut i det 36. og 37. minut – to gange Marcus Almquist og et enkelt af Alexander Kruse, sikrede Rødovre sig sejren med 3-2 og går dermed ind til finalen med 12 point.
  • I en gentagelse af den jyske finalen vandt Herning derefter 3-1 over Aalborg med Oliver Poulsen som den helt store helt. Han scorede to gange og lagde dermed op til drømmefinalen klokken 13 i dag i Kvik Hockey Arena.

Både Gentofte, Hvidovre og Vojens har mulighed for at blande sig i kampen om bronzen. Gentofte dog med bedste kort på hånden. Et enkelt point mod Vojens klokken 9 er nok for Stars, hvis der skal metal om halsen.