Tyskland slog Sydkorea 4-3 i Odense

Foto: Jan Korsgaard

Set med danske øjne var det vældig interessant, hvad der foregik fredag eftermiddag i Odense. 

Her spillede to af Danmarks kommende modstandere ved VM, Tyskland og Sydkorea, i en testkamp, hvor det blev bevist, at man i den grad skal passe på de kvikke sydkoreanere.

Tyskerne spillede en anelse ukoncentreret i kampens første halvdel, og det straffede Sydkorea konsekvent med hurtige spilvendinger og effektive afslutninger. Det bragte koreanerne på 3-1 efter 34 minutter, men derefter tog tyskerne godt fat og skruede op for kadencen. 

Ikke mindst var Leon Draisaitl, der godt nok havde kostet et mål på grund af driblerier på offensiv linje, suveræn. Edmonton-spilleren viser virkelig ekstraordinær klasse og bliver en mand, der skal passes på i Danmarks VM-åbningskamp mod tyskerne i næste uge. 

Draisaitl piskede sine holdkammerater fremad og hver eneste gang, han havde pucken, var der fare på færde. Han reducerede selv til 2-3, kædemakkeren Yasin Ehliz udlignede og fem minutter før tid satte Sebastian Uvira 4-3-scoringen for tyskerne. 

– Man får intet foræret. Vi så det allerede mod Danmark. Vi spillede mod et løbestærkt mandskab, havde det svært, men endte med at vinde fortjent. Man kan se, hvor tæt holdene er på hinanden i styrke og derfor er jeg glad for, at vi vandt i dag, sagde den tyske træner Marco Sturm efter kampen ifølge det tyske forbunds hjemmeside.