OL-KVAL: Tysk lussing til sagesløse Japan i Gruppe E

Foto: Jan Korsgaard

Det er OL-kvalifikationstid for i alt 12 nationer i disse dage. Danmark spiller som bekendt deres tre kampe i Minsk, Hviderusland, mens der er to øvrige puljer á fire hold i henholdsvis Riga, Letland og Oslo, Norge.

I Arena Riga i den lettiske hovedstad skal værtsnationen op imod Tyskland, Japan og Østrig. Første kamp i Gruppe E, som puljen hedder, stod mellem Tyskland og Japan, og der dannede sig hurtigt et billede af en ensidig forestilling.

Det tyske landshold vandt således med overbevisende 5-0 efter periodecifrene 2-0, 3-0 og 0-0. Danmarks nabo mod syd vandt skudstatikken med vilde 51-13 og levnede altså ikke Japan mange chancer.

I målet har Tyskland NHL-målmanden Philipp Grubauer fra Washington Capitals. Det tyske landshold er faktisk velsignet med hele syv spillere fra verdens bedste ishockeyliga. To af dem fandt vej til netmaskerne i eftermiddag. Tobias Rieder (Arizona Coyotes) og Tom Kuhnhackl (Pittsburgh Penguins) scorede henholdsvis det tredje og fjerde tyske mål (i powerplay).

Japan gjorde heller ikke deres forudsætninger nemmere ved at tage otte gange to minutter i straffeboksen, mens Tyskland fik tre udvisninger. Formentlig et udtryk for, at Japan har hængt efter i store dele af opgøret.

Klokken 18.30 dansk tid begynder gruppens anden kamp denne torsdag, når værterne fra Letland møder Østrig.