Tyrene trynede SønderjyskE igen

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 3-6 (1-3, 1-3, 1-0) Den forgangne weekend sendte Mighty Bulls sønderjyderne ud af pokal turneringen. I aften sendte de sønderjyderne til tælling i ligaen. Sejren var aldrig rigtigt i fare, da gæsterne kynisk straffede en mildest talt håbløs defensiv hos værterne.

Hjemmeholdet, der atter var uden de tre backs Rasmus Nielsen, Tyler Gotto og Daniel Hansen, startede ellers bedst ud og lagde et tungt pres på Rødovre.

Bare to minutter havde uret rundet, da lejesvenden Tommy Wargh hamrede et projektil rent på stolpen. Og kort efter måtte gæsterne tage ulovlige midler i brug for at stoppe Thomas Spelling, der blev tilkendt et straffeslag.

Pucken var på vej mellem benene på keeper Carrozzi, men indersiden af benskinnen reddede for Tyrenes sidste skanse.

Da sønderjyderne fik kampens første power play, lugtede det af et føringsmål. Det kom også, men det var til udeholdet. På en break away sprintede Steffen Klarskov fra en tung Nikolaj Carstensen og passerede Joni Myllykoski, der ikke havde sin bedste dag på kontoret.

Det blev starten på katastrofale tre minutter for værterne.

Emil Oliver Christensen fordoblede føringen, da han stod fuldstændig blank for mål,  og inden man fik armene ned i Rødovre-boksen, havde kaptajn Karvinen øget til 0-3.

Niclas Edman sløsede med pucken på egen blå linie og forærede den træfsikre forward en friløber.

Dan Ceman tog en time out og sønderjyderne fik stoppet blødningen. Faktisk så meget at man med fem minutter til pausen fik pyntet på stillingen. Edman gjorde lidt af skaden fra tidligere god, da han tilkæmpede sig pucken og spillede Kim Lykkeskov fri. Den rutinerede kaptajn svigtede ikke.

I de følgende minutter bølgede angrebene ned mod gæsternes mål. Specielt Derek Damon var en konstant kilde til uro i de bagerste geledder hos Rødovre, men ind ville pucken ikke.

Man stod med en forventning om, at nu ville sønderjyderne komme ud med brask og bram fra anden periodes start, men tværtimod.

En ultra passiv defensiv med Niclas Edman som hovedaktør så i første skift passivt til, da Matthias Asperup nærmest spadserede rundt med pucken for til sidst at sende den stensikkert i nettet.

Ved 1-5 scoringen midtvejs i perioden var det Nikolaj Carstensen og Marc Sørensens tur til at kigge hockey, da Jannik Karvinen legede kispus med sønderjyderne og til sidst også rundede en ikke overbevisende Myllykoski og lagde pucken i det tomme mål.

Fornem detalje fra Karvinen, mens det blev Myllykoskis sidste aktion denne aften. Han lod sig udskifte med Kasper Krog.

Samme Kasper Krog fik aftenens største bifald, da han kort efter sit indhop om nogen var årsag til, at hjemmeholdet klarede frisag i mere end halvandet minuts spil i tre mod fem.

Kort efter kunne han tilmed glæde sig over, at Danny Hobbs, sønderjydernes bedste import denne aften, energisk fik skovlet pucken ind til lidt kosmetisk korrektur.

Før pausen var udeholdet dog atter på plus fire, da Marc Sørensen med det karakteristiske fuldskæg agerede statist på blå linie og Jonas Sass prompte udnyttede fejlen.

Tredje periode lignede noget, der bare skulle overstås for begge holds vedkommende. En hammer på sammenføjningen fra Karvinen var tæt på at fuldende et hattrick, men det blev i stedet sønderjyderne, der fik pyntet på resultatet. Anders Førster scorede et af sine sjældne mål, da han tæt under mål styrede Mads Lunds skud i kassen

Dermed kunne Mighty Bulls drage hjem over bæltet med en stensikker og meget fortjent sejr i liga-åbneren.

Spillere som Karvinen, Asperup og Patrick Rasmussen leverede overbevisende præstationer. På mål tog Carrozzi godt fra og generelt leverede Mighty Bulls, som vanligt fristes man til at sige, en aldeles solid holdpræstation over hele linien.

Man spillede simpelt og slog til, når chancerne bød sig. På et tidspunkt lignede det faktisk noget, der kunne være endt med en sønderjysk ydmygelse.

Hjemmeholdet afværgede ydmygelsen men må sande, at man har store defensive udfordringer. Savnet af tre backs fra stamformationen er mere end selv et hold som SønderjyskE kan bære.

Unge spillere som Nikolaj Carstensen og Marc Sørensen har ikke for nuværende niveauet til at erstatte så rutinerede kræfter. Eneste defensive lyspunkter var Daniel Galbraith, der spillede en nærmest fejlfri kamp og Kasper Krog, der overstrålede Joni Myllykoski.

Offensivt var man i sæson premieren uden skadede Nathan Longpre, mens mans havde sine bedste i Derek Damon og Danny Hobbs.