TURNERINGSSEJR TIL A-landsholdet efter 4-1 over Frankrig

Foto: Jan Korsgaard

Det danske A-landshold kom helt perfekt hjem fra Österreich Cup i Klagenfurt. Tidligere på dagen havde værterne slået Norge 2-0, og det resultat betød, at Danmark via en sejr over Frankrig kunne sikre sig sejren i firenationersturneringen.

Ikke, at resultatet nødvendigvis betyder uhørt meget i en opvarmningsturnering, men alligevel. Man tanker altid en vis selvtillid med sejre og placeringer øverst i tabellen.

Det gik ikke efter planen i første periode, hvor Frankrig scorede det eneste mål. 

Hugo Gallet scorede, og Frankrig vandt skudstatistikken med 13-5, men billedet vendte i anden periode med to danske kasser. 

Den første kom fra Mikkel Højbjerg, der fik assist af brormand Martin Højbjerg og Rødovres Sebastian Bergholt, og senere i perioden slog det velfungerende danske powerplay til igen.

Morten Madsen var skarpretter med Morten Poulsen og Phillip Bruggisser som assister. 

3-1-målet kom også i powerplay. Nikolaj Rosenthal scorede sit første mål i rødt og hvidt i det 49. minut og Jonas Røndbjerg fastsatte slutresultatet i tomt bur til sidst.

Glimrende udgang på turneringen for danskerne, der kom med et ganske ungt og til sidst også med fire-fem nye spillere i forhold til udgangstruppen.