Truptjek: Herlev Eagles

Herlev Eagles starter helt forfra. Forståeligt nok, for sidste sæson var i store dele rigtig ærgerlig for forstadsklubben, der tabte adskillige kampe med smal margin og til sidste endte milevidt fra pladserne i slutspillet.

Fyringen af træner Pär Djoos kom derfor knapt som en overraskelse og kort efter stoppede samarbejdet med sportschef Johan Marklund også. Ind er kommet en ærgerrig Linus Fagemo, der vil have revanche for afskedigelsen i Herning.

Fagemos sæson i Herning endte skidt med nogle grimme nederlag, men midt i opstandelsen over de sidste problemer, glemte Blue Fox-supporterne, at Fagemo trods alt forinden havde ført midtjyderne til både grundspilssejr og Metal Cup-triumf.

Ny opgave venter derfor for den svenske fighter, der har valgt en landsmand som målmand i form af 24-årige Mattias Pettersson, der ikke har fået alt for gode vurderinger af “folket” i træningskampene. Han kommer fra en del sæsoner i den svenske Division I og er vel sammen med Odenses Galansky det mest ubeskrevne kort på Metal Liga-holdenes vitale post.

Hans backup bliver Marc Schläger, der er vendt hjem til Danmark efter en flot sæson i Jersey Shore Wildcast i NAHL3, hvor han endte som målmanden med den bedste redningsprocent og samtidig vinder af ligaen. Måske Schläger kan blive mere og andet end backup for Pettersson.

Defensivt tog Herlev afsked med kæmpen og kaptajnen Henric Nordin, der var langt mindre iøjnefaldende i sidste sæson end i sin første sæson i klubben, hvor han bankede på til All Star-holdet.

Til gengæld holder Eagles på den “specskiklige” Dennis Bozic, der kommer til at spille en stor rolle som offensiv back, hvis han – i modsætning til i fjor -holder sig fri for skader.

Det bliver uhyre spændende at se den efter sigende meget talentfulde norske back, Adrian Saxrud, der er lejet ud fra Storhamar, mens det altså her til morgen kom ud til offentligheden, at svenskerne Sebastian Owuya og Anders Lindström ikke får deres tryout omsat til kontrakt.

Derfor er man i Herlev-ledelsen stadig på udkig efter en ny og solid back, der sammen med Bozic og Saxrud skal agere i toppen af det defensive hierarki.

Sonny Hertzberg er tilbage på dansk is efter adskillige år i Sverige og en sæson i nordamerikansk ishockey. Der er næppe tvivl om, at andre klubber har haft fangarmene ude efter Hertzberg, der, med sin erfaring og gode svenske opdragelse, har værktøjerne til at blive en dansk profil i Metal Ligaen.

Den lille og energiske Magnus Povlsen, den velspillende Andreas Gath og den ganske velovervejede Sebastian Laursen spillede alle fast i fjor. Povlsen fik dog kun 24 kampe på grund af en skade, men er han i form, står han til en stamplads på holdet. Mathias Stenild står fortsat som skadet, og hele det firkløver skal altså kæmpe med en formentlig udenlandsk back om de to-tre sidste startpladser.

Tre ud af fire udenlandske spillere i Herlevs angreb er allerede kendte fra Metal Ligaen. Victor Backman gjorde det i perioder rigtig godt i Herning i fjor, og der findes mere potentiale og flere mål i den arbejdsomme forward.

Branislav Bendik har tidligere været i både Aalborg og Herning og er kendt for et enormt arbejdsraseri og en stor pålidelighed i sine indsatser. Helt omvendt er Tuomas Muhonen, hentet i Gentofte, en tekniker og en uhørt intelligent spiller, der samtidig er skøjtestærk.

Noget af et scoop for Herlev at hente Muhonen.

27-årige Radomir Heizer (Slovakiet) ser på papiret også ganske fornuftig ud. Masser af sæsoner i den bedste slovakiske liga og en sæson i fjor, som han delte mellem Extraligaerne i Tjekkiet og Slovakiet, hvor det var i sidstnævnte, han formåede at holde sig frem til playoff.

Fire udenlandske angribere, der skal stå for en stor del af produktionen, for Herlevs danskerside har masser af talent og arbejdsvilje, men der mangler også rutine i skøjterne på mange unge spillere.

Andreas Søgaard er fulgt med Fagemo fra Herning, og Søgaard bliver en af de danske nøglespillere med sin fine opfattelse af spillet og evnen til at sætte holdkammeraterne op.

En af dem kan blive en anden Herning-fyr, Morten Mathiasen, der også er fulgt med til Herlev i håbet om en større rolle end hjemme i Midtjylland.

Herlev-drengene: Kristian Bruun fik konstante roser af Pär Djoos i fjor, og endte vel som en af de højest placerede unge danskere i hierarkiet i fjor. Ikke mindst på grund af stor arbejdsindsats.

Men han skal alligevel lige have et ægte gennembrud i Metal Ligaen, ligesom kollegerne Simon Rasmussen, Andreas K. Larsen og Anton Ørsted Petersen, der alle har mulighederne for at kæmpe sig til masser af spilletid.

Det har Dallas Maxwell allerede fået, og mon ikke han – i skadesfri tilstand – ligger til en af pladserne som center i Fagemos planlægning?

Mikkel Sørensen – opdraget i Rødovre -fik allerede masser af is i sidste sæson, og det skal blive interessant at se, hvordan de tre Odense-spillere, der er kommet ind i truppen, kommer til rette i Herlev.

Daniel Lundvald Nielsen døjer dog konstant med skadesproblemer og det har allerede plaget ham i sæsonoptakten. Hans bror, Lukas Lundvald, er noget af det mest talentfulde med hænderne, der findes i dansk ishockey, men kan han også tage arbejdsindsatsen og den rigtige del af temperamentet med?

Mikkel Ankjær Nielsen havde en svær sæson i fjor, hvor han døjede med efterveerne fra en hjernerystelse, der satte ham ud af spillet efter et ophold i Sverige. Han fik dog genoptaget spillet i den danske 1. division, men spørgsmålet er selvfølgelig, om han kan finde tidligere tiders niveau. Kan han det, er han sikker mand i startopstillingen.

Der er masser af spillere at vælge imellem for Linus Fagemo, der har 15 angribere tilknyttet truppen. Den svenske coach har umiddelbart en fin top af udlændinge, og det er rigtig interessant, hvor meget staben af relativt unge og tildels urutinerede danskere kan løfte ned gennem rækkerne.

Men revanchelysten er stor hos både Fagemo og omkring hele Herlev-organisationen, og det kan formentlig holde Eagles med omkring slutspilspladserne i langt højere grad end i fjor, hvor luften hurtigt fes ud af ballonen.