Trupperne i Herning og Aalborg uenige i DEF-kurs

Foto: Jan Korsgaard

To af spillertrupperne i Metal Ligaen har i løbet af formiddagen erklæret sig uenig i den kurs, som DEF-Sport og Spillerforeningen i går lagde ved at true med at inddrage spillernes kommercielle rettigheder. Tidligere i dag sagde Herning Blue Fox-kaptajn Daniel Nielsen følgende i en pressemeddelelse.

– Det er sådan, at jeg talte med mine holdkammerater i bussen hjem fra Gentofte i aftes. Vi anerkender det arbejde, som DEF-sport tidligere har gjort for spillerne og i en række enkeltsager, men er samtidig nødt til at sige, at Herning Blue Fox-truppen – og det gælder alle spillere – IKKE går ind for det krav om overenskomst, som DEF-sport stiller.

– I stedet afventer vi kontraktudvalgets arbejde med standardkontrakten. Dansk ishockey skal videre nu, og det skal være uden overenskomst, men med et kontraktudvalg, der arbejder ud fra dialog, sund fornuft og konstruktive løsninger på spillernes og ligaens vegne.

Nu har Aalborg Pirates-truppen netop udsendt en pressemeddelelse på vegne af truppen, som er signeret to af de toneangivende spillere, holdkaptajn Daniel Madsen og Sebastian Ehlers. Den er kortfattet og lyder således:

– Som opfølgning på det sidste døgns aktiviteter fra spillerforeningen DEF, vil vi gerne fra spillertruppen i Aalborg Pirates understrege, at der er fuld opbakning til kontraktudvalgets arbejde. Vi er forhåbningsfulde og har tillid til udvalgets arbejde, hvorfor vi på ingen måde finder DEFs ultimative udmelding gavnlig for sporten eller processen for at nå til enighed.

– Spillertruppen i Aalborg Pirates bakker op om kontraktudvalgets arbejde og beder DEF respektere, at størstedelen af truppen trak deres rettigheder tilbage til klubberne i maj 2015.