Tretiaks barnebarn får chancen i KHL

Russiske Vladislav Tretiak er en af de bedste målmænd i ishockeyhistorien, og nu får legendens barnebarn Maxim Tretiak muligheden for at føre det tradtionsrige efternavn videre på den store ishockeyscene.

21-årige Maxim Tretiak er ligesom sin bedstefar målmand, og i den kommende sæson skal han vogte målet for den lettiske KHL-klub Dinamo Riga. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Maxim Tretiak har i de seneste sæsoner været tilknyttet flere andre KHL-klubber, og han står noteret for fem kampe i ligaen, der betegnes som verdens næstbedste. Maxim Tretiak har tidligere i karrieren været med til at vinde sølv ved U20-VM med det russiske landshold, og han kommer i Riga til at indgået i et målmandsteam, der også består af lettiske Kristers Gudlevskis og russiske Timur Bilyalov.

Bedstefar Vladislavs meritter bliver svære – ja, næsten umulige – at nå for Maxim Tretiak. Vladislav Tretiak var fra slutningen af 1960’erne og 15 år frem en stor profil på det sovjetiske landshold, der nærmest støvsugede ishockeyverdenen for medaljer.

Vladislav Tretiak vandt VM-guld ti gange og OL-guld tre gange. Han blev tre gange kåret til verdens bedste målmand.