Tre spilledages karantæne til McMillan

Foto: Jan Korsgaard

Carson McMillan var ikke med i Esbjergs opstilling i aftes, for han afsonede karantæne for den tackling han satte på Lasse Bo Knudsen fra Aalborg tidligere på sæsonen. 

McMillan sidder dermed også ude i de kommende to kampe mod Frederikshavn og Rungsted. Det er sket på følgende grundlag – se også videoen nedenfor:

1. Spiller
Carson McMillan

2. Hoveddommerens indberetning
Report regarding the match penalty to Esbjerg #27, McMillan, Carson.

Game no.: 211.

Esbjerg vs Aalborg, January 16.th 2018.

The puck goes behind the Esbjerg goal, and a D-player (AP #32, Lasse Bo Knudsen) skates behind the goal to play the puck. Carson McMillan picks up speed and checks AP #32, behind the post, to the head.
AP #32 had no chance to see ESB #27 before the impact. AP #32 was injured and did not finish the game.
Based on the following i assessed ESB #27, Carson McMillan a Match Penalty for checking to the head.

– Checking to the head, the shoulder hits his head
– It was a blind sided hit
– ESB #27 accelerates with several strokes before the hit is delivered
– Injured player

Rule no.: 124, Checking to the head

3. Video
Video af episoden kan ses i dette opslag.

4. Partshøring
DIU benytter partshøring i relevante disciplinærsager.
Esbjerg Energy blev informeret omkring den indledte disciplinærsag pr. e-mail d. 18. januar kl. 07.44 via mail fra udvalgets sekretær.

Esbjerg Energy indsendte partsindlæg pr. e-mail fra Peter Gommesen d. 19. januar kl. 08.57.

Udtalelse fra Carson McMillan:
It was not my intention to hurt him. That’s not the type of person and player I am. I finish my checks lots but never try to hurt anyone. I only have 6 or 8 penalty minutes all year. After the hit I went over to apologize to who (AP#32) I hit and see if he was okay. I shook his hand and said I’m sorry if I hurt you and sorry if I got you in the head. I was not trying to, I was just finishing my hit. He said “oh it’s not my head, it’s my shoulder
that is hurt”

Udtalelse fra klubben:
I første moment ser tacklingen ud som ESB#27 rammer AP#32 I hovedet. Men hvis man køre det i slow ser man, at ESB#27 rammer skulderen og ikke hovedet.
Vores træner havde samtale med AP træner, som udtalte at tacklingen ikke ramte hovedet med skuldre, den samme udtalelse kom fra spilleren.

Udtalelser fra AP ass. træner til Nordjyske: “Heldigvis slap de vist med skrækken. Intet tyder på, at nogle af dem har fået en hjernerystelse. Det var ikke en svinsk kamp, og jeg vil ikke bebrejde Esbjerg for hårdt spil, siger han til avisen.

Kan hente udtalelse fra Aalborg!

Udtalelse fra kamplægen:
Vedr. den første skadede spiller fra Aalborg, Lasse.
Jeg er ikke nået i hallen da det sker, pga. anden opgave. Ser altså ikke selve sammenstødet. Han ligger på maven med løftet hoved, da jeg kommer frem. Han er klar og relevant kan svare for sig og fortæller at det er skulder og nakke der er skadet. Har ondt mellem skulderbladene. Kender smerten har haft den før.
Jeg spørger flere gange specifikt til om der er noget i hovedet og han benægter. Har haft commotio før, dette er ikke i nærheden af. Derfor har jeg opfattet det som en skulderskade og ikke et hovedtraume. Han var meget klar.

På baggrund af ovenstående statements fra Esbjerg har DOPS forsøgt, at få bekræftet de udtalelser som Aalborg Pirates spiller Lasse Bo Knudsen er citeret for. Det har ikke været muligt, at
få disse bekræftet.

5. Regel anvendt ved idømmelse af straf
RULE 124 – CHECKING TO THE HEAD OR NECK

DEFINITION: A player who directs a hit of any sort, with any part of his body or equipment, to the head or neck of an opposing player or drives or forces the head of an opposing player into the protective glass or boards. This rule supersedes all similar actions regarding hits to the head and neck except those related to fighting.

iii. A player who injures or recklessly endangers an opponent as a result of checking to the head or neck will be assessed a match penalty.

Deltagende udvalgsmedlemmer:

– Henrik Klinkvort, fmd.
– Jesper Damgaard
– Claus F. Christensen
– Tobias Kisum

Domsmand Kristian Lodberg har før sæsonen erklæret sig inhabil i behandlinger af alle sager med spillere
fra Esbjerg Energy og har ikke deltaget i behandlingen af denne sag.

Som udvalgssekretær: Kim Pedersen, DIUs Administration.

6. Disciplinærudvalgets afgørelse
Udvalget har behandlet sagen på to telefonmøder hhv. d. 21. januar og d. 23. januar.

Udvalget udtaler:
På baggrund af dommerens indberetning og det indsendte partsindlæg har udvalget i sin afgørelse især lagt vægt på, at:

– Videoen viser utvetydigt, at Carson McMillan i situationen tackler sin modspiller bag målet.
– Videoen endvidere utvetydigt viser, at Carson McMillan i sin tackling begynder denne nedefra og at den tacklende bevægelse foregår i en opadrettet bevægelse.
– Videoen viser ikke utvetydigt, at Carson McMillans tackling har sit primære kontaktpunkt i hoved og halsregion.

Da videomaterialet ikke entydigt viser situationen har udvalget med udgangspunkt i dommerens indberetning endvidere forsøgt, at få bekræftet de til Aalborg spilleren tillagte udsagn; dette har ikke været muligt.

Som følger deraf har udvalget lagt til grund, at Carson McMillans tackling har sit primære kontaktpunkt i hoved- og halsregionen på modspilleren.

Udvalget skal herefter placere forseelsen indenfor kategorisystemet udsendt før sæsonen.

Med baggrund i ovenstående; herunder især at tacklingen udføres nedefra og op, har udvalget besluttet, at indplacere forseelsen i Kategori 2.

Kategori 2 – ”Hensynsløs”
En forsætlig og/eller farlig handling uden tanke på den mulige konsekvens for modspilleren. Handlingen er bevidst og udført med det overordnede formål, at standse en modspiller uden logisk hensyntagen til dennes sikkerhed.

Skade som følge af handlingen er ikke den afgørende faktor, men det faktum, at handlingen medfører en skade kan betragtes som tungt vejende årsag til, at forseelsen falder i denne kategori.

Strafferamme er 2-4 spilledages karantæne.

I udmålingen af straffen har udvalget især skelet til følgende afgørelser fra indeværende sæson:

– DOPS 1/2017-18 (3 kampe)
– DOPS 5/2017-18 (4 kampe)
– DOPS 6/2017-18 (4 kampe)

Videomaterialet sandsynliggør efter udvalgets mening, at der er tale om et såkaldt ”good hit gone bad” idet, Aalborg spilleren var i en position hvor han lovligt kunne tackles. Ansvaret for, at tacklingen sættes korrekt og lovligt påhviler den tacklende spiller.

Udvalget konkluderer herefter:

Carson McMillan straffes med karantæne i 3 (tre) spilledage.

Kampe hvor spilleren er spærret:
Metal Ligaen, 24.01.18, Esbjerg Energy vs. Odense Bulldogs
Metal Ligaen, 26.01.18, Frederikshavn White Hawks vs. Esbjerg Energy
Metal Ligaen, 28.01.18, Esbjerg Energy vs. Rungsted Seier Capital