Tre point er kravet for Blue Fox i dag

Blue Fox Herning SKAL have tre point, mindre tæller ikke, hvis midtjyderne skal håbe på at tage Continental Cup-trofæet med hjem.

Modstanden er velkendt. Det gælder en match mod Asiago, som midtjyderne slog i semifinalerunden tidligere på sæsonen efter en fuldstændig tæt og jævnbyrdig match, som Blue Fox vandt med 2-1 efter straffeslag. I eftermiddag 16:30 møder Herning dermed mere velkendt modstand end i går, hvor et helt ukendt polsk hold stod på den anden side.

I aftes tabte Asiago med 2-4 mod værterne, franske Rouen, og dermed er alt stadig åbent for Herning, der med sejr i aften faktisk kan ende med at spille finale søndag aften mod Rouen – trods nederlaget i går.

Hvis Herning vinder rent i dag og Rouen gør det samme i aften mod Tychy, så kan Herning med en sejr i ordinær spilletid søndag aften formentlig stadig sikre sig trofæet. Men alt det er teori, først gælder det Asiago.

Træneren er den tidligere Rødovre-spiller Patrice Lefebvre, og der er fire canadiere og tre italo-canadiere på det aktuelle hold.

Den 35-årige Layne Ulmer har spillet i Asiago i adskillige sæsoner, og er vel den mest navnkundige udlænding. Men også navne som Sean Bentivoglio, Nicola Tessari og Andrea Strazzabosco er markante fyre i italiensk ishockey.

Før Herning og Asiago mødtes i semifinalepuljen, sagde Mario Simioni følgende. Mon ikke også det gælder før i aften:

– En 50/50-kamp tænker jeg. Vi har bestemt en chance, og Asiago er vel ikke så stærke, som de tidligere har været. Men de er stadig som minimum en top fire-klub i Italien, ligesom vi gerne vil være det i Danmark.

– For os er det utrolig vigtigt, at vi holder os ude af straffeboksen. Spiller vi fem mod fem-hockey, tror jeg vi kan klare dem. Vi er i forvejen det mest disciplinerede hold i vores egen liga, betoner Mario Simioni.