Tre vilde minutter var nok for Blue Fox

Herning Blue Fox-Rungsted Ishockey 3-2 (0-1,0-1,3-0) Alles øjne hvilede naturligvis på den nyeste tilføjelse til hjemmeholdet i skikkelse af Steffen Frank. Den lange tidligere SønderjyskE-spiller gjorde sin debut for rævene, og det var med en startplads i hjemmeholdets førstekæde.

Mario Simioni havde udover forstærkninger brugt den længere kamppause på at skærpe rævenes offensiv, men fra kampens start kom gæsterne ud som det mest nærgående hold.

Ingen af de to hold formåede at skabe kontrol over kampen, og det bød på meget spil i midtzonen i stedet for et mere etableret angrebsspil.

Mens gæsterne måske var en smule ramt på selvtilliden virkede hjemmeholdet ramt af manglende kamptræning, og det gjorde første periode til en rodet affære.

En udvisning til hvert hold betød fire mod fire, og en kærkommen mulighed for at kampen kunne åbne sig op. Den ekstra plads på isen bekom hjemmeholdet bedst, men udover et solidt slagskud fra Daniel K. Nielsen var det som i resten af perioden småt med chancer.

Hjemmeholdet kunne ikke få spillet til at fungere, og så slog gæsterne i stedet til på en omstilling. Antti Kangasniemi fik sit første point i Rungsted-trøjen da han serverede pucken for Nikolaj Rosenthal som sikkert udplacerede Pisar i målet.

Hjemmeholdet vandt skudstatistikken klart, men nogle deciderede målchancer blev det ikke til, så der var nok at tale om i midtjydernes omklædningsrum. Gæsterne kunne derimod notere sig at alt var gået efter gameplanen idet man stod stærkt i egen zone og var effektive da den ene chance bød sig.

Foruden en stor chance straks fra periodens start fik gæsterne også hurtigt kampens første powerplay, og så viste nordsjællænderne endnu engang stor kynisme.

Pucken blev relativt langsomt flyttet rundt i zonen mens en passiv defensiv kunne se Ossi Saarinen hamre pucken i kassen. 2-0 til gæsterne og så kunne de kritiske røster igen høres på en meget stille Kvik Hockey Arena.

Hjemmeholdets fjerdekæde kom meget symptomatisk frem til rævenes største chance i kampen da Thomas Andersen efter et længere pres fik staven på en hård tværpasning fra Markus Jensen. Lige netop den chance blev startskuddet til en større offensiv fra hjemmeholdet, men netop som duften af en reducering bredte sig i hallen røg rævene ind i en ny udvisning.

Gæsterne blev denne gang lukket effektivt ned, og i den anden ende diskede Mike Clemente op med kampens detalje. Først reddede han et hårdt skud fra Smithson, men at han nåede tilbage på returen som resolut blev sendt mod kassen af Rasmus Nielsen var intet mindre end verdensklasse.

Tredje og sidste periode måtte nødvendigvis være med et hjemmehold på jagt efter den forløsende scoring, men tre minutters powerplay blev ikke udnyttet, og så så det for alvor svært ud for Simionis tropper.

Tiden arbejdede for gæsterne som fortsatte det primitive, men effektive spil, som havde sikret dem en to-måls føring på heden.

Der var behov for noget nyt hos hjemmeholdet, og det havde man op til kampen fået i Steffen Frank. Den lange forward tog plads inde foran Clemente, og på pasningen fra bag mål klappede Frank uden større betænkningstid den forløsende scoring i kassen.

Det blev startskuddet til et vildt comeback for bare små tre minutter senere hed stillingen 3-2 til værterne.

Clemente var ikke helt sagesløs da Daniel K. Nielsen langt ud fra sendte et slagskud i mål, men mere eller mindre prisgivet da Markus Jensen altså kort efter også passerede canadieren i gæsternes mål.

Pludselig var rollerne nu byttet om og gæsterne skulle nu frem over isen. En time-out blev omgående forlangt fra den rutinerede trænerduo i gæsternes boks, og gæsterne skulle i en fart omstille sig fra defensiv til offensiv.

Den opgave blev for stor for gæsterne, og da Marcus Nielsen måtte skøjte i straffeboksen med 1:31 tilbage blev opgaven også tæt på umulig. Dermed kunne Blue Fox trække sig tilbage som sejrherre efter tre vilde minutter, som altså viste sig nok denne aften.

Hernings kaptajn, Daniel Nielsen, forlod som den eneste aldrig den synkende skude, og han var manden bag det vilde comeback med sin indstilling og vigtige scoring til 2-2.