Tre fortjente Rødovre-point i Frederikshavn

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavn-Rødovre 1-2 (1-0,0-2,0-0) Solid udekamp af Rødovre gav dem tre fortjente point i Frederikshavn. Gæsterne ville det mere end et skidt spillende hjemmehold, og kunne samme med deres medrejsende supportere tage på en lang tur hjem til København, med tre point i baggagen.

De første tyve minutter var ikke voldsomt underholdende i Scanel Hockey Arena. Hertil var der flere sløsede pasninger, og i det hele taget et stort roderi det meste af perioden.

Rødovre forstod at trykke godt på i starten af opgøret, hvor man havde et par enkelte forsøg, der gik forbi mål. Der var ellers ikke meget at se til for Christian Larsen, der igen vogtede buret for høgene. Han fik et forsøg fra Jannik Karvinen at tage sig af, og det gjorde han flot.

I den anden ende var der heller ikke det store bid efter Gasper Kroselj og Rødovre-buret. Han havde ikke alverden at bestille, men måtte dog alligevel kapitulere en enkelt gang. Her bragede Henrik Eriksson godt op i banen, skød på keeperen der måtte give en retur, og så stod Roberts Jekimovs klar til at smide returen i kassen. 1-0 efter fem minutter, hvilket var højdepunktet i en svag første periode.

Rødovre var gode i anden periode. Anført af en stærkt spillende Rasmus Astrup, der behandlede pucken fantastisk, kom gæsterne for alvor ind i opgøret. Ikke at Astrup havde andel i Rødovre-scoringer, men hans ro og overblik smittede af på de røde holdkammerater.

Derfor var det på ingen måde ufortjent at Rødovre midtvejs i periode, med under et halvt minuts mellemrum, fik scoret to gange og bragt sig foran. Først fik Jannik Karvinen alt for meget plads i powerplay, og kunne sende pucken ind bag Christian Larsen, og kort efter 1-2, hvor hjemmeholdets Kristoffer Astorp Lauridsen tabte pucken da han mistede balancen. Her var det Thomas Olsen der stod klar til at sende pucken i mål.

Det var så himmelråbende skidt, hvad hjemmeholdet leverede i anden periode. Selv en mulighed med to spillere i overtal blev forspildt, og man havde end ikke en stor mulighed i de to minutter. Pasningerne i det hele taget var sløsede, og ingen tog ansvar hverken defensivt eller offensivt. Man satte ingen tacklinger, og Rødovre fik alt for meget plads.

Den plads, havde nær givet dem en 3-1-føring med få sekunder tilbage af perioden. Her blev der givet unødig meget plads til Karvinen, der i to omgange måtte se Christian Larsen diske op med en flot redning. Ikke tilfredse miner hos Mario Simioni, da han entrerede til omklædningsrummet efter 40 minutter.

Anderledes gang i den på lægterne hos de medrejsende Rødovre-supportere. De havde deres helt egen fest, hvor flere af dem valgte bar overkrop efter føringsmålet.

Tæt på 3-1 var det også få sekunder inden i tredje periode. Mathias Asperup stod fuldstændig blank i slottet, men hans afslutning blev pillet af Christian Larsen. Kort efter høge-powerplay, men de sporadiske forsøg var ingen udfordring for Kroselj i gæsternes bur.

Det var solidt det Rødovre præsterede. De gjorde det ikke sværere end det var, og havde i store dele af kampen fuldstændig kontrol over den ellers så stærke førstekæde vendelboerne disker op med.

Rasmus Astrup havde en god mulighed med 11 minutter igen. Her sad pucken lige på Larsen i kassen. Mads Larsen forsøgte sig for hjemmeholdet med lidt energi, men det rakte heller ikke da hans afslutning blev snuppet af Rødovre keeperen.

Forståeligt tryk på Kroselj til sidst, hvor også Montgomery tog en udvisning i slutminutterne. Christian Larsen ud af kassen og to spillere i overtal for høgene. Og med et minut igen røg Hardowa ud, så nu spillede White Hawks seks mod tre.

Det gav ikke det lykketræf som hjemmeholdet havde håbet på, så derfor kunne Rødovre juble over tre herlige point i Nord.