Tre danskere på Central Scoutings sidste liste før NHL-draften 2016

Foto: Jan Korsgaard

NHL’s Central Scouting Service har leveret den sidste liste før sommerens draft, og den indeholder tre danske spillere, hvilket med rød-hvide øjne selvfølgelig giver årets draft i First Niagara Center in Buffalo, New York et ekstra spændende perspektiv.

Som altid er scoutinglisten delt op i en nordamerikansk og en europæisk sektion – alt efter, hvor spillerne befinder sig. Derfor er vidunderbarnet, amerikaneren Auston Matthews, eksempelvis placeret som etter blandt “European Skaters”.

Mathias From har gjort det godt i Rögle og leverede ligeledes et så glimrende U20-VM, at han stadig rankes på en ganske betragtelig placering blandt “European Skaters”. Frederikshavneren, der netop har fået ny SHL-kontrakt rangeres som nummer 26.

Lidt længere nede har vi Leksand-backen Matias Lassen, der igen har leveret glimrende for den svenske traditionsklub og holder sig på en placering som nummer 55.

Rødovre har haft besøg af flere NHL-scouts, der har kigget på Nikolaj Krag-Christensen, der også har mulighed for at gøre sine hoser grønne ved det kommende U18-VM. Han er placeret som nummer 136 på den europæiske liste.

Både Aalborg Pirates’ Jeppe Jul Korsgaard og Christian Mieritz, der i indeværende sæson har spillet for Guelph Storm, har tidligere på sæsonen været med på listen, men er faldet ud i denne omgang.

Pierre-Luc Dubois fra Cape Breton Screaming Eagles i QMJHL har overtaget førstepladsen fra Matthew Tkachuk, mens Auston Matthews som skrevet ovenfor stadig er etter på den europæiske liste. Han presses dog hårdt af de to finske superspillere, Patrik Laine og Jesse Puljujärvi på de næste pladser.