Træfsikre sønderjyder nedlægger Hvidovre

Foto: Jan Korsgaard

Hvidovre Ishockey Fighters-SønderjyskE 1-5 (0-2, 0-2, 1-1): Søndagshockey i Allan Villadsen Arena og en duel mellem to hold, der begge sultede efter vigtige point i den nederste halvdel af Metal Ligaens tabel.

Kampen var afgjort efter anden periode, da SønderjyskE førte med fire mål – blandt andet efter tre scoringer i powerplay. Hvidovre leverede faktisk en god indsats i perioder af kampen. Især fra begyndelsen af anden periode – men det rakte langt fra mod nogle træfsikre sønderjyske spillere.

SønderjyskE i powerplay allerede efter et halvt minut, og eftermiddagens gæster skulle kun bruge et minut, før pucken lå bag Hvidovre-målmand Niklas Lundström. Spillet blev sat op, og så kunne Greg Gibson hamre pucken ind fra kanten af slottet. Tidlig føring til SønderjyskE.

Udmærket tempo fra kampens begyndelse med energi og nerve i spillet. Hvidovre fint med trods det hurtige mål, og SønderjyskE lurede på hurtige kontraer.

Hvidovre i deres første powerplay i kampen efter ni minutter, men hjemmeholdets spillere blev mødt med stor modstand i midtzonen, og det blev slet ikke til en eneste kvalificeret afslutning i de to minutter. Største chance tilfaldt Ronnie Brobak fra gæsterne, der havde dobbeltafslutning på Niklas Lundström.

SønderjyskE tog teten hen over midten af perioden, mens Hvidovre indtog en kontrarolle. Gæsterne i overtal med seks minutter igen, og Patrick Dwyer og Derek Damon var tæt på ved en dobbeltchance. Men klasseredninger af Niklas Lundström i målet. Men sønderjyderne holdt fast. Pucken havnede hos Justin Hache, og med en kanon af et skud sendte han pucken højt i målet fra distancen. 0-2 på tavlen efter 16 minutter. Og to powerplay-mål indtil nu.

Derek Damon millimeter fra et øge føringen med et minut igen, men han missede forsøget tæt under mål fra en spids vinkel. Lundström var ude af position, men hjemmeholdet klarede frisag. Og spillerne gik til pause.

Victor Cubars hamrede pucken på stolpen efter et minut, men SønderjyskE-keeper Kasper Krog og co. slap med skrækken. God start og fart på hos Hvidovre fra første færd.

Hvidovre leverede generelt glimrende minutter i begyndelsen af anden periode med flere gode muligheder – ikke mindst til Nick Kisum, men Kasper Krog havde i den grad fået spillet sig varm.

Efter otte minutter fik hjemmeholdet to minutters overtal, men de mørkeblå spillere kreerede kun en enkelt chance, hvor Kasper Krog blev sat på prøve. Gæsterne dygtige til at holde Hvidovre ude af angrebszonen; der blev ikke levnet den mindste ro.

SønderjyskEs tur til overtal kort efter, og for tredje gang i kampen faldt det ud til gæsternes fordel. Spillet blev stærkt sat op, og så kunne Patrick Dwyer sende pucken mellem Niklas Lundströms benskinner fra midt i slottet. 0-3 med otte minutter til pause. Og yderst effektivt SønderjyskE-overtal denne søndag.

Derek Damon slog til fire minutter senere, da han udnyttede en retur kort for mål. Hvidovre-spillerne fik ikke clearet pucken, og så fik amerikaneren frit spil. Fire mål til sønderjyderne på 35 minutter. Og Hvidovre havde efterhånden en meget stejl bakke at kæmpe sig op af.

Hvidovre med muligheden for at komme tilbage i kampen i powerplay, men igen glimrende undertalsspil af gæsterne. Og Kasper Krog i fortsat stærkt målmandsspil. 0-4 efter 40 minutter.

Lidt stilstand i spillet fra starten af tredje periode, men med et SønderjyskE-hold i fin kontrol på de fleste steder på isen.

Den definitive afgørelse faldt fem minutter inde perioden, da Greg Gibson fik oceaner af tid og plads til at sende pucken ind i netmaskerne. Niklas Lundström chanceløs – og 0-5 på måltavlen. Og anden scoring af Gibson i dag.

Selv om Hvidovre var nede med fem mål, blev der fortsat vist stor moral med intensitet i spillet og god energi i nærkampene. Men der var langt imellem de store chancer på Kasper Krog i målet.

SønderjyskE fik to udvisninger inden for et minut og dermed fem mod tre for hjemmeholdet. En tiltrængt situation for Hvidovre, der ellers havde haft flere gode aktioner i kampen. Og overtallet blev også udnyttet, da Sebastian Svendsen styrede et skud fra Erik Lundblad. Reducering og 1-5 med lidt over seks minutter igen.

Få afbrydelser i spillet, der efterhånden var faldet lidt i niveau i takt med, at kampen var afgjort.

Matchen sluttede således med stillingen 1-5 på måltavlen og dermed tre sikre point til SønderjyskE. Der var aldrig tvivl om kampens udfald, selv om Hvidovre leverede udmærket indsats i især første halvdel af anden periode.