Toronto-træner skrev NHL-historie

Mike Babcock fik ikke en sejr i sin debut på Toronto Maple Leafs’ trænerbænk, men han skrev sig ind i historiebøgerne som den første NHL-træner, der tog – og vandt – en ‘challenge’.

Seks et halvt minut inde i anden periode af onsdagens canadiske premierebrag mellem Toronto Maple Leafs og Montreal Canadiens bragte Jeff Petry gæsterne fra Montreal foran med 2-1. Det troede han i hvert fald, men målet fik ikke lov at stå.

Torontos træner Mike Babcock udnyttede nemlig sin nye mulighed for at få dommerne til at se situationen igennem på video, og her gik det op for hoveddommer Dan O’Rourke, at det ikke var Toronto-backen Matt Hunwicks skøjte, men derimod Montreal-spilleren Tomas Plekanecs stav, der forhindrede hjemmeholdets målmand Jonathan Bernier i at redde pucken.

O’Rourke underkendte derfor målet for interference mod Bernier, og Mike Babcock vandt således sin challenge. Babcock blev dermed den første NHL-træner i historien til at vinde en challenge, som trænerne har fået mulighed for at bruge fra denne sæson.

– Det var meget nemmere at lave kaldet (efter at have set situationen på video red.). Når alt kommer til alt, så er det meget bedre at have set situationen på video, lave det rigtige kald og komme videre, sagde dommer Dan O’Rourke efterfølgende til NHL.com.

Selvom Toronto fik underkendt Jeff Petrys scoring ved hjælp af Mike Babcocks challenge, så lykkedes det ikke holdet at vinde kampen. Gæsterne løb nemlig med en 3-1-sejr i det traditionsrige opgør.