Topholdet drejede kampen i sidste periode i Herlev

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 3-4 (2-1,1-0,0-3) Det var to hold som begge skulle rejse sig, der mødtes i aften: Herlev efter et sviende nederlag ude mod Frederikshavn, mens Rungsted skulle rejse sig efter nederlaget hjemme mod Sønderjyske.

Hvis nogen havde troet at holdene ville kigge hinanden lidt an, så blev de skuffet. Fra første faceoff var der fart i jernene. Herlev var mest nærgående og et par halve forsøg gav ingen uddeling, men allerede i fjerde spilminut kunne hjemmeholdet bringe sig foran:

En sløset pasning fra Mathias Røndbjerg blev udnyttet på fornemste vis. Jesper Thörnberg var målskytten, og William Quist i oplæggerens rolle.

Kort efter var Mathias Røndbjerg igen i fokus, denne gang pådrog han sig en udvisning. Herlev fik hurtigt sat spillet op, men en skidt pasning op i banen, blev opsnappet af Nikolai Gade, der dog brændte alene med Clint Windsor.  Frederik Høeg var hurtig over riposten og kunne score sit første mål i Rungsted-trøjen. Udligning efter bare fem minutter.

Rungsted fik kort efter en mulighed i overtal, dog uden scoring, trods et voldsomt pres på Herlev-målet.

En udvisning til udeholdet for seks mand på isen, satte igen gang i scoringen, en styring af Luis Blak Olsen kunne fortjent bringe hjemmeholdet foran. I de sidste syv minutter af perioden stod der Herlev på det meste, og fuldt fortjent kunne ørnene gå til pausen med en 2-1-føring.

Første periode stod der klart Herlev på det meste, men fra anden periodes start stod der Rungsted på stort set alt.

Herlev var presset helt tilbage, og det virkede nærmest som om at det var powerplay.

Et par enkelte store chancer fik udeholdet også tilspillet sig, men godt målmandsspil af Windsor forhindrede en udligning. Herlev var sjældent ude af egen zone, men når de kom det, var det ikke helt ufarligt.

Lidt over halvvejs havde Herlev tre store muligheder, men Lillie var vågen og trak et par store redninger ud af ærmet. Med små fem minutter kunne han dig ikke stille noget op på Jesper Thörnbergs slangehug, som Lillie kun så røgen af.

Herlev havde på et par minutter vendt et stort pres i egen zone til en 3-1-føring og havde faktisk chancer til mere, da de først løsnede sig fra hjemmeholdets greb. 

Skulle topholdet fra Rungsted have noget med hjem, skulle der bedre effektivitet til, og pasningerne skulle ramme bladet. Rungsted satte tempo fra periodens start, en friløber til Rosenthal kunne have bragt nordsjællænderne hurtigt tilbage i kampen. Windsor reddede dog forsøget.

Rosenthal fik nogle minutter efter en chance mere, Herlev havde netop overlevet en udvisning, men trykket var ikke aftaget, Rosenthal fik tæt under mål fyret et skud af og reduceringen var en kendsgerning.

Herlev-veteranen Kim Staal kunne kort efter have bragt Herlev i front med to igen, men heldet var med topholdet.

Med små ni minutter igen, stod Tyler Fiddler rigtigt og heldigt placeret foran mål, udligningen var en kendsgerning 3-3.

Med fem minutter igen, blev kampen vendt helt på hovedet, og igen var heldet med topholdet: En puck blev lagt på mål, klumpspil og med ryggen mod målet kunne Marcus Olsson bringe Rungsted foran.

Gæsterne holdt hjem, og drejningen kampen tog, var ikke helt retfærdig, når man tager de første to perioder i betragtning. Men vigtige tre point til Rungsted i kampen for at holde forfølgerne stangen, mens Herlev stadig ikke har fundet ind i rytmen fra sæsonens start endnu.